En härlig lördag!

Hej gott folk!! :)
Nu har man varit i stallet och allt. Jobbet gick smärtfritt - fick hjälp av en praktikant el nåt så istället för att sluta 11 fick jag sluta kvart i 10! :U Flowigt nog skulle Poison inte gå lektionen 10.30 så jag kunde sköta då! :) (bilder kommer senare!)

Nu är man duschad o ren - alltid najs :D Leo e här, kaffet e klar och livet är goood!
Nu ska jag bara ta o ringa Louise P också o förhandla om voltigehästarna, få lite info inför styrelsemötet imorgon (shit vilken möte-helg detta är!) och sen ta bussen till stan.

See ya later!

Fiiina saker!!

Så, nu var Lets Dance slut och det är my quuuuue! (ingen aning om hur det stavas så vi drar till med en omöjlig stavning direkt xD)  Carl-Jan, Hasse och George hänger löst. Carl-Jan, åk ut! Hasse- charma på! George- häng kvar!! (Han e ju så himla söt!)

Nä, hittade några vackar saker här i internet-världen som jag tänkte dela med mig av:




Suuuperfin klänning, Style by Stars




Liter mer vardagsklänning :)  Style by Stars




Astjusig kjol! :D  Style by Stars




Ännu en jättesöt Style by Stars-klänning




Ge miiiiig!  Style by Stars



Jättesöt kjol (till svart linne/body)  Gina Tricot




Och till sist en jättegullig, somrig väska (också från GT). Fin va?:)







Fredagkväll - isn't it lovely?

Skoldagen tänker jag inte berätta om. Hur roliga är blogginlägg fulla av gnäll, bitchande och självförakt? Nej, inte jätte! :) Så det ska ni slippa idag.
Istället skriver jag gladeliget att det nu äntligen är fredagkväll!! Älska fredag- och lördagskvällar! :)  Tog dessutom och sov några timmar idag vid 5, så vaknade precis lagom till Lets Dance vid 8 (som förövrigt inte är alls lika roligt eller spännande när Blondinbella inte är med).
Tyvärr ska man ju dock jobba imorgon va :(  det + det faktum att man inte är 18 än, gör att istället för att vara ute med polarna på Metro (på Möllan, ni vet?) så sitter jag här - hemma i sängen, med datorn i knät, kollar på Lets Dance och samlar kraft till att påbörja Psykologi B-uppgiften som ska in på tisdag.
Nej, det ska bli skönt att komma i säng i tid ändå. Såfort LD är slut (22.40) blir det bingen för mig.
Imorgon blir förresten en full-rulle-dag:

- 07.30 - 11.00  -   Jobba
- 11.00 - 13.00  -   Sköta Poison
- 13.00 - 14.00  -   Skötarmöte
- 15.30 - 17.00  -   Stan
- 17.00 -->         -   Kräng/Körslaget-kväll med Louise, 08 och Stav


Nu börjar LD igen - och jag fick nyss en stark längtan till att nätshoppa...?! Här ska kollas runt på kläder/skor!! Kvällen blir kanske inte så tokig ändå :)

Tacka vet jag naturvetenskap!

Åh vad jag hatar hatar hatar hatar hatar historia!!
Alla jävla årtal, alla jävla allianser, alla jävla krig, alla jävla fredslutningar i diverse städer med namn som man inte kan uttala - än mindre stava till, alla jävla kungar med alla deras jävla släktingar osv osv. Det är omöjligt att lära sig 60 sidor av världens historia under 1500-1700-talet! Och inse att jag inte bryr mig om vilka länder som hade kolonier var under 1600-talet.. Inte det minsta!

Nä, nu får det bli en pigga-till-mig-dusch och sen ska jag nog stänga av datorn faktiskt. Måste läsa lite historia till, och sen har jag cirka 20 sidor i Bibeln att läsa också. Gud vad jag saknar min kaffebryggare!!

Kemilabb! (Y)

Så har denna dagen också passerat (observer att jag skrev "dagen", inte dygnet).
Skoldagen visade sig bli en riktigt ego-booster-skoldag haha :D (och ja, jag kom upp klockan 6 imorse). Jo, efter en svenskalektion och en debatt om propaganda (som förövrigt gick super, inte alls svårt :)) skulle jag egentligen ha håla mellan 10.00-13.00 - men eftersom att jag är så sjuukt smidig, lyckades jag fjäska in mig i den andra labbgruppen, (vilket gjorde att jag fick labba 10.30-12.00 istället, och så slutade jag sen!)

Martina: Baartill.... Eftersom att jag är så sjukt trevlig...
Bertil: Ja, det är du. Du är den trevligaste vi har.           (oroa er inte, jag märkte ironin xD)
Martina: Kan inte jag få va med i denna labbgruppen istället idag? *blinkblink*

och ja, det var ju klart jag fick! :u haha.
Under labben (när jag fyllde på aliminiumoxid faktiskt, tror jag xD) kom ämnet upp igen:

Martina: Ja, det är tur jag finns och lyser upp tillvaron här.                    (återigen - ironi ;D)
Bertil: Ja, men det stämmer faktiskt- du har en attityd som även tilltalar mig - det har ni alla.           
               (det är ju ett välkänt faktum nu att NV3a is the shit x))
Bertil: Men det är kul att se att du alltid är så glad och positiv. Har nog aldrig sett dig sådär deppad eller negativ nån gång..


Eller nåt sånt xD  Och ja, sånt är ju alltid kul att höra! :D  (men hur svårt äre dock att vara deppad när man är med min klass? :) pretty much...)

Att Louise och jag satte ihop vårt projektarbete (so far) och lämnade in till vår handledare, som bläddrade igenom det och sa "Jaaa, men detta liknar ju verkligen ett MVG-arbete!", tja- det gav ju också en liten ego-boost! :D

Några finfina bilder tog vi också på labben som jag ju kan bjussa på! :D 
Nu blire dock mer historialäsning. Nighty night..




Jag & Sillkompis (även känd som 08)!




Louise blev dagens labbkompis! :)




Anna ^ 2! :)


Vad skönt det är att få saker överstökade!

Projektarbetet - check!
Svenskan - check!
Wiho :)  Projektarbetet var ju mördande tråkigt: satt och skrev in alla mina anteckningar (träningsdagboken) över alla träningar jag haft med Baguette från block till dator -.-
Svenskan var lite roligare - har läst och förberett mig inför en "debatt" om propaganda med Emil imorgon (han & jag var de enda som missade det när resten av klassen gjorde det (i onsdags när jag var i Stockholm)). Snällt av Nils (svenskaläraren) att vi får göra det i efterhand :)  Rätt intressant är det dock, mitt kapitel har handlat både om hjältepropaganda (att en ledare tillskrivs en massa positiva egenskaper ända tills han ses nästan som en övernaturlig ledare som ska hjälpa en nation och ett folkslag till fred osv), skenvetenskap (propaganda där en åsikt framförs och påstås ha vetenskaplig grund, när "det vetenskapligt bevisade faktumet" kanske egentligen bara bygger på en teori eller hypotes), hot- och skräckpropaganda (när något framstås väldigt dramatiskt som något hemskt, som kommer leda till världens undergång osv. Väcker panikartade känslor och impulshandlingar hos människor för att sedan direkt framskjuta den "rätta" åsikten - motsatsen till allt det här- det man främjar alltså) och hatpropaganda (börjar som hot- och skräckpropagande, men går steget längre eftersom att det nu utpekas en direkt motståndare, en motståndare som behövs bekämpas. En orsak till att många faller för hatpropaganda är för att det sker en omedveten projektion - ens egna dåliga egenskaper och svagheter projicerar man omedvetet över till någon annan, så att det inte längre är något man själv har eller finns i ens närmaste omgivning. På så sätt blir det mycket lättare att hata).
En sak förbryllar mig dock. Det står att hat är en defensiv känsla, ett försvar mot upplevt kränkande eller sårande behandling. I några fall kan jag väl hålla med om att detta stämmer, men i långt ifrån alla. Isåfall hade det kunnats användas som ursäkt från vilken våldsman som helst- han/hon har upplevt en kränkning eller ett sårande (som egentligen kan ha varit för hur länge sen som helst), vilket nästintill "rättfärdigar" dens handling?. Och Hitler? Han om någon använde sig både av hot- skräck- och hatpropaganda. Hans gärningar hade alltså kunnat försvaras och förklaras med att han någon gång i sitt liv blivit kränkt eller sårad av en jude? Så allt han gjorde mot miljontals människor världen över, var bara ett svar på detta - en försvarshandling.
Detta är väl visserligen ett ganska extremt exempel, men ni förstår hur jag tänker...

Nä, detta får vi fundera mer över på bussen imorgon (om inte annat är det nog bra att kunna ta upp lite obesvarade frågor imorgon, för att visa att man tänkt till lite). 
Nu blire historia och sen ska jag nanna.  (Kan bli kul och se om man lyckas vakna imorgonbitti.. haha) 

Top model!

Gaah, vad jag har mycket och göra! Helt galet... Mörda oss! :u
Trots det utnyttjade jag faktiskt min timmes chillande idag :) Japp, onsdagar mellan klockan 20.00-21.00 är Martina-tid.
Varför? Top Model ju!! :)  Analeigh är bäst! :)  Och stör mig satan på Marjorie och Elina! :p  Ofta att deras europeiska ursprung påverkar deras prestation i tävlingen - de har ffs bott i USA i över 10 år! Snacka om sega i anpassningen isåfall ^^
Äh, iallafall. Nu är det slut så nu ska man skriva klart det sista till projektarbetet, läsa svenskan och sen fortsätta med historian!  (inte alls skol-relaterade blogginlägg på sistone...) :u




Heja Analeigh! (Grym va?)

I'm back!

efter en väldigt kort skoldag... :p -.-
Egentligen har jag väl inget vettigt att skriva, förutom att jag troligtvis kommit på anledningen till mitt försovande xD Jo, jag har ju aldrig haft några problem med att bara sova 3 timmar förut - det gjorde jag liksom hela förra terminen. Men, nu handlar det om lite motivation här va. Minns ni förra gången jag försov mig? Morgonen vi skulle ha kemiprov? Samma sak där - hur kul är det att stiga upp för att åka och skriva kemiprov? Ungefär lika kul som att skriva ett matte E-läxförhör.
Så, till nästa prov/läxförhör/uppsats- whatever - ska jag fixa så att mormor ringer och väcker mig. Övriga dagar ska det inte vara något problem :)  (ska dessutom utforma ett lång och grymt jobbigt styrkeprogram, som jag måste göra om jag skulle försova mig - kan mitt undermedvetna jävlas, kan jag).

Nu måste jag ner och tvätta (vatt och handlat också idag, busschauffören tyckte jag var duktig ;D). Persika-sköljmedel!! :)
Sen blire historialäsning för mig.
Have a nice kväll allihopa!


Särsärsärsärsärsär

Jag har nog aldrig förr hatat mig själv så mycket som jag gör nu.  Eller jo, det har jag.. men jag hatar mig själv vääääldigt mycket för tillfället!! För ja, klockan är typ halv 11 och jag sitter och bloggar. Varför? Varför är jag inte i skolan? (för att jag är ett sär).
Nej, skämt åsido - jag lyckades fan försova mig igen - FÖRBI den sista historialektionen innan monsterprovet på fredag, och FÖRBI mattelektionen med läxförhöret... Så jäävla bra Martina! (Y)(Y)(Y)  Det var ju inte aaallls så att man djurade matte igår eller satt uppe hela natten med skiten! För att skriva bra på ett läxförhör som man sover igenom!!
MEN- jag satte 6 (!) alarm på mobilen, en på väckarklockan + att Sillkompis ringde mig när jag inte dök upp på historian. Hur fan lyckas jag?? Hur kan jag seriöst stänga av alla alarm utan att ha nåt som helst minne av det?? Jag fattar inte hur jag lyckas :S

Nä, nu ska jag sluta bitcha på mig själv (iallafall här), dricka upp min Varma koppen (äpple/kanel är BÄST!) och masa mig till skolan för de 2 återstående lektionerna (och faca kommentarer, "vad var det jag sa" och övrigt gnällande på min 3-timmarsmetod) 8)

Nattinatt!

Sådär, mina vänner. Nu är klockan 3.00 drygt, och jag ska upp om 3 timmar, så nu skiter jag fan i matten! :p
Det får gå som det går- matteläraren kan ju inte direkt räkna med något vidare resultat om han meddelar oss 2 dagar innan. Inget resultat som bör vara vid så stor vikt iallafall.
(Och jag kan ju alltid skylla ett ev. fail på att jag missade lektionen i onsdags (var ju ledig) där han förklarade en ny del i ett sätt att lösa en av de typer av ekvationer vi har läxförhör på imorgon - och eftersom jag "inte var i skolan i fredags" och vi hade studiedag idag, har jag helt enkelt inte hunnit skriva av någons anteckningar från den lektionen... Skitbra!! (Y)) ;)
Nej skämt åsido, sängen skriker på mig!! Åh min underbara säng, I'm coming! :')

Buss-tankar!

Sådärja, då var vi hemma från träningen.
Har inte riktigt fått gjort så mycket som jag tänkt idag - förmiddagen ägnades istället åt degande i sängen och Oprah-tittande (jävla Oprah...). Men en segeförmiddag kan man väl tillåta sig?
På tal om det handlade det om något rätt intressant på Operah idag - överväldighet. (Är det ett ord? Aja, ni förstår vad jag menar). Där var flera människor som kom på besök för att berätta hur deras strävan efter perfektion har lett till något ödesdigert.
Så: varför försöker alla så tappert att få ett perfekt liv? Man ska vara en bra förälder/dotter/son-whatever, ha ett fint hem, vara bäst på jobbet/i skolan, vara bäst på en hobby och även gärna ha några extra talanger vid sidan. Jag har försökt bli/vara allt detta och vad har det gett mig? Inte ett skit. (Iallafall inget positivt).
När ska folk sluta att driva sig själva till fördärv i jakten på ett perfekt liv? (existerar ens "ett perfekt liv"? "Ett perfekt liv" låter som ett liv i konstant flow, där allting går precis som det ska och ingenting någonsin går fel. Men om ingenting går fel då och då, vad ska man då lära sig av och utveckla sig ifrån?)
Och spelar det egentligen någon roll i slutändan? Kommer vi inte alla att (oavsett vad vi åstakommit under vår livstid) stå lika inför döden?
När ska det räcka att bara vara?

Nej, tillbaka till verkligheten, Martina. Du har matte att räkna och historia att läsa...


Good morning, sunshines!

Det är tisdag, klockan är 10 och jag vaknade för inte så länge sen! :) Varför? Jo, pga av en liten anledning som heter studiedag!! Gah, we love'em!! :)
Och idag ska jag faktiskt på riktigt studa (ofta man gör det på en studiedag egentligen? Nej, det brukar bli lite shopping men icke denna dag!)
Därför ska jag nu bara springa ner o hämta gröten i mikron (nej, jag pallar inte göra den på spisen - känns som ett jävla slöseri med tid och stå där i 10 minuter o röra runt i en kastrull :p) och sen utnyttja mitt appointment med matteboken!
yes...

Checka in!!

Här har ni surprisen!! :D Kolla vilken jävla fin design jag har fått!! :D (Dock hävdar Elina att det inte alls är en bra surprise, eftersom att den mer var till mig, men va fan - de är ju ni som får nöjet att läsa en mycket pimpigare blogg!! :))
Iallafall, tack till Zandra, som fixade denna überfina designen till mig! :)

Nej, nu när det är fixat måste jag gå och plugga. Den relativt chilliga veckan, med bara ett historia A-prov på fredag (bara och bara, 60 sidor, världens sämsta lärare och ett MVG-måste!), har snabbt ändrats till ännu en djävulsvecka som bjuder på:
- Historia A-prov, fredag
- Religion A-uppsats, fredag   (läsa hela Matteusevangeliet innan)
- Projektarbete  (skriva typ 7 a4-sidor från block till dator, bla träningsdagboken för Baguette)
- Läxförhör, Matte E, onsdag  (schysst att komma med det 2 dagar innan!! Visserligen sa Per att det var ett "fullständigt oförberett läxförhör" så han kunde ju lika gärna skitit i att säga till i förväg alls, men ändååå..)
- Svenska B-debatt, troligtvis på fredag

Shit vad det ska bli skönt med fredagkväll...

Söndag!

Tjaa folket!
Ledsen för kass bloggning igår, men jag hade mina anledningar!
- 07.30 - 10.30  Jobba
Var "dum" nog och fattade inte att "släpp ut alla utom Brownie" egentligen betydde "släpp ut alla utom Brownine och Jumjum", så det blev till att jaga häst ute i hagen på morgonkvisten. Hagen innehöll ungefär 1,5 dm kletig, blöt lera och inte hann jag hämta gummistövlar, så ut i gyttjan i mina gympaskor! Vad händer? Martina fastnar i leran som en mygga i honung. Eftersom att jag aldrig knyter mina gympaskor fortsätter dock mina fötter att gå tyvärr, vilket resulterar i att jag kliver rätt ut i den djupa leran.. TVÅ GÅNGER! - En gång med varje fot. Hoppar snabbt som fan tillbaka till skorna, men då kommer ju såklaart Nobel (stallets mest aggressiva häst) fram till mig (har ju tom mat med mig som jag skulle locka in Jumjum med - så jävla gjutet! (Y)). Så ja, det finns ju inte mycket annat o göra än o överge skorna, springa i bara strumporna ut från hagen (med lera som går lugnt över anklarna) och fiska upp gympaskorna sedan.
En ideal-söndagmorgon helt enkelt!
-
11.00 - 13.30  Träning
Sara var och hälsade på!! :) 3mannakür på Ramati med henne och Millan (millans imitation av mig efteråt var bäst haha :D)
-
14.00 - 16.00  Lina Jacues/Lag 2
- 16.00 - 17.00  Träna Baguette
Hans små utbrott har på ett sätt tjänat ett syfte - han börjar fatta när jag vill att han ska stanna! :D Och efter att ha provat en massa olika sätt lyckades Ebba tillsist få stå på knä på honom, i skritt! :) Stora framsteg!

När jag kom hem vid halv 6 kan ni kanske förstå hur trött jag var! :p Det blev inte mycket mer än dusch, mat och chillande.
Nu ska jag dock sluta här och fixa en liten surprise till er... :)

Äntligen lördagkväll!

Sådärja, då var det lördagkväll igen! :)
Det blev som sagt SATS med suss idag. Väldigt trevligt faktiskt, har glömt hur jävla kul det är att gyma!! Funderar på o börja igen faktiskt :) dock får det väl bli på HD igen då, är ju knappast så att man hinner åka iväg några dagar i veckan för att gyma (man har ju faktiskt voltigeträning 4 dagar i veckan också). Men med tanke på att jag inte börjar förrens vid 10 3 dagar i veckan kanske man hinner gyma lite på HD där innan skolan?:) (ligger liksom 50 meter bort knappt :D)

Efter SATS blev det iallafall Discodaggarna - fett torr xD och jag var bara trött-trött, inte flum-trött - så de va ingen bra mix ^^ Men trevligt sällskap hade man iallafall :)

Nu är klockan 20.00 så nu ska jag hämta godiset i köket, slänga mig i sängen och glo på Körslaget. Hörs sen!

Fredag/Lördag

Då fortsätter vi med Stockholms-storyn.. :)
När jag, Sandra, Vibbe och Tintin stuckit från Djurgården och Rockis torsdagkväll vid 11, blev det ett antal timmar på Max på Norrmalmstorg för mig & sandra (det enda nattöppna - centralen har ju stängt på natten). Efter att vi nästan höll på och somna där fick vi gå ut och gå lite. Vandra, vandra, vandra. HIttade en råtta på Sergels torg, just när jag gick och tänkte på hur mysigt det är där! Så då gjorde vi lite voltige på lejonen där istället..

Tillsist kom vi äntligen på vårt tåg kvart över 5 (fredagmorgon), och gud vad trött jag var! (observera att vi då inte sovit något på 24 timmar). Tåget var ju dock bumpigt och jobbigt, så det blev inte mer än en timmes sömn typ!

Ändå stack jag direkt till skolan när vi kom fram till Malmö central vid 10. Duktig jag är! ;) (skulle dock bara ha en lektion). Och så fick man ju såklart skryta lite för några pågar om att OLA (min Ola) faktiskt gjort årets BÄSTA låt!  Shit vad kul det var! :D

Vidare till Grue sen med Louise och Anna 08 för lite mysig fika, och sen hem, lämna tunga väskan och sen iväg till Mobilia med Elina och Leju. Lite shopping och sen hem!
Hem och duscha, chilla, blogga såklart och sen iväg till Elina och Leju igen för att glo på Lets Dance. Mycket trevligt.
Väldigt synd att Blondinbella åkte ut bara, väldigt konstigt också faktiskt. Jag menar, Hasse Aro? Han dära boxaren, George-nånting? Carl-jan? Hur duktiga är dom egentligen? och Kitty, som inte tar det på allvar för fem öre. Ganska så orättvist att Isabella (som faktiskt tar det på allvar, har tränat som en tok och faktiskt var mycket bättre än dom) åkte ut! Men, det tog ju Ola 3 år och 11 nomineringar innan han fick en Rockbjörn. Så vi vet ju redan att Svenska folket är ett stort pucko!

Denna dagen började dock med fackning från min sida! Försov mig och missade chansen att gyma på SATS med Jénny :( Jevla dum man är. Fattar dock inte hur jag kunde försova mig! Visserligen hade jag igårkväll när jag gick och la mig bara sovit typ 1 timme på 42 timmar i sträck, men va fan? Gick och la mig vid 23 igår!  Var väl lite tröttare och lite mer sleten än vad jag trodde..
Men, jag brukar ju lyckas fixa mina misstag rätt bra ändå va. Så det blir till att fixa mig snabbt nu, packa, ringa Louise P och prata med henne om voltigehästarna på söndag, åka till huset och lämna packning och sen åka till SATS med suss och gyma. Väl framme på SATS ska jag se om jag kan checka in Tobbe Trollkarl också :D sen blire då gym som sagt, o sen åka in till stan med Sofie, Flumemma och Jénny för att kolla Discodaggarna på bio. Väldigt trevlig dag helt enkelt! :)
Puss på er, hörs senare!

Rockbjörnen 2009!

Nu är Stockholmsresan över, sorglit nog.

Det började med avfärd 05.14 från Malmö i onsdags. Dagen bjöd på ett himla promonerande och utforskande. Sergels torg, Drottninggatan, NK, Stureplan, Gallerian, Norrmalmstorg, Östermalm, Söder - you name it! :) Shit vad jag har saknat Stockholm. Ett helt år sedan sist. Mysigt var det iallafall och lite shopping blev det allt:
- En rosa, halvlångärmad tröja
- En stickad, mörkgrön, kanska kort kofta
- En stor klocka
- Ett par trosor
Inte så tokigt va? :)   (Vi såg även Anna Skipper inne på Gallerian och sprang på Blondinbella på östermalmstorg :)) 
Den enormt långa dagen avslutades iallafall med en god natts sömn i innerstaden :)

Torsdag = rockbjörnendag!  En av de absolut bästa dagarna i hela mitt liv- utan överdrift.
Började med köande vid 7-tiden utanför Cirkus tillsammans med Sandra då, Vibbe och Tintin (smålänningar^^) och efter en tid anslöt sig även Jessica och Tessan (från Göteborg/göteborgshållet). Trots en väldig kyla blev det faktiskt väldigt trevligt med dessa 5! :) En vääldans mobbing av min dialekt dock haha (som inte blev mindre direkt när tv-teamet kom och filmade oss och jag råkade säga "tommarna" xD).
Man träffade iallafall även en massa underbart folk från Olafamiljen, från hela Sverige. Detta är fan halva grejen med Rockbjörnen! :)
Världens bästa vakter var där dessutom - särskilt vår vän Proppen som var där redan från början och hjälpte oss med allt och svarade på alla våra frågor (nästan ;)). Berättade dessutom en massa skvaller om hans erfarenheter från att ha varit vakt på turneer med tex Mariah Carey och Michael Jackson. Riktigt snäll grabb den där!
Under dagen kom även Ola och skulle försäkra sig om att vi alla skulle stå längst fram :D
Tillsist blev vi iallafall insläppta först (de tog härligt nog väldigt stor hänsyn till att vi varit där så tidigt) så vi fick helt perfekta platser inne på Cirkus! Olas 2 första kategorier ropades upp, ingen vinst. Shit vad nervös man blev..
Men sen kom det: "Årets svenska låt. Vinnare är... OLA, med FEELGOOD"

Herregud. Att ens försöka beskriva den känslan är döfött, det går inte. Vi (alla Olafans som spridit ut oss längs hela kravallstaketet, längst fram) blev helt galna. Alla började skrika, hoppa, gråta, kramas - ja de va helt fantastiskt! :') Det var verkligen ett av de bästa ögonblicken i hela mitt liv. Det var längesen man grät så av lycka.
Och att Ola kommer ut på scenen, kör Feelgood och bara strålar av lycka gör ju inte det hela mindre fantastiskt. Han var så glad att han tom höll på att ramla av scenen (missuppfattade bredden på scenen xD). Att det var någon som drog i hans ben och nästan drog honom av scenen stämmer alltså inte (som det stod i tidningen).

Efter galan samlades några fans på cirkusgolvet och kramades och gjorde en Gruppkram-a-lá-Ola-och-hans-kompisar-efter-Idolauditionen-i-Malmö. Fett med känsla på det! Sedan blev det till att stå utanför och vänta.
Vibbe och jag gick och pratade med Proppen, så han gick in på efterfesten och hälsade att ballongmartina och vibbe stod därute och ville gratta :D Så inte långt efter vinkar Therese (Olas manager) in oss alla på det avgränsande området runt backstage-ingången. Där stod vi i en halvcirkel runt dörren, med Therese i dörröppningen, och så kom Ola.
När han kom ut och såg alla där såg det ut som om han skulle börja gråta igen! :D  Vi började sjunga refrängen på Feelgood och han slängde sig om halsen på alla :D Det blev alltså en massa kramar, ett fett gruppfoto med Ola+alla fans som Therese tog (till hans "blogg" på hemsidan) och sen sa han att alla skulle få ett ensamtfoto med Ola (eftersom att vi var typ 20-25 st så alla fick inte plats så bra på ett xD).

Under tiden lovordade han såklart oss: "Det är tack vare er!!", "Ni är så jääävla grymma!!"  osv :)
När Ola var tvungen att gå in igen ville han bara göra en såndära svich-grej först (en såndär där man står i en cirkel o lägger in händerna o svingar upp dom i luften xD). Så han bara "Hoppa in, hoppa in!!". Haha lät skitskoj xD
Det blev en sån iallafall, o peppade jag började efteråt o hoppa upp o ner o bara "jaaa, en rockbjörn!!" typ. Så då kollade Ola rätt skumt på mig hahah, men började dock skratta :) Sen sa vi hejdå både till Ola o till allt folk (sorgligt nog) o sen åkte vi därifrån.

Nu blev det sjuukt långt, men så blire när man ska få med både händelser och känslor xD  En eloge till er som orkat läsa! (Det betyder mycket isåfall eftersom att ja- detta var absolut ett av mitt livs bästa dagar).
Ola och Olafamiljen är ren och skär lycka!





Last day in Malmö

Haha visst låter det dramatiskt? ^^ Men så äre, iallafall de närmsta dagarna :U

Sista dagen i Malmö har alltså först spenderats i skolan, med ett kemiprov som gick lika dåligt som jag förutspådde det. Usch, var nästan pinsamt att lämna in =(=(  Men, det kom man snabbt över faktiskt ;D 

Lousie: Ja, då stryker man den sena labben då.                
(vi fick nya scheman, och har nu bytat labbtider så jag går till 16.00 3 dagar i veckan medans Louise slutar mycket tidigare den jäveln)
Martina: Flabben...
Louise: Nä, LABBEN.

Hahaha sjukt skoj ;D Iallafall bar det av till skridskobanan på stortorget med Louise efter skolan. Skulle egentligen varit med hela gänget men nej, några skulle köra, några skulle gosa o någon skulle sova. Ingen ville vara med på "yes-kemiprovet-är-över-och-nu-åker-vi-skridskor-o-umgås-som-ett-farväl-till-Martina-som-ska-till-Stockholm". Ingen utom Louise. Fack off ni andra va! xD Haha.
Jag och Lousy hade iallafall vääääldigt trevligt!! (Bla blev ju jag uppraggad av en kille och fick mig en svängom på isbanan hahaha).
Sen blev det snabbt lite värmning på Waynes o sen till Triangeln. (på vägen dit upptäckte jag förretsen att Tiger kommit till Malmö - lite segt kanske?). In o shoppa loss lite (brände nog 1½ tusen idag.. ska de va så ska de va ordentligt ;D).
Hem till Elina och visa allt jag handlat o hämta tjockejackan jag hade även förra året på Rockbjörnen.

Nu har jag tom packat färdigt så nu blire strax sängen! :D Imorgon åker man som sagt till STOCKHOLM- fett kul!! :) Tåget går 05,14 från Malmö -.-  vilket innebär att jag måste upp typ 03.00 -.-
Så GONATT! Slänger in lite bilder :) sen får ni nog försöka hålla ut med non-blogginlägg från min sida till på fredag.
Ha en underbar onsdag/torsdag - de ska jag ha :)



Handkrämen tagit slut så en sån måste man ju införskaffa innan resan.
Litet miniblock (för planering och anteckningar om vartenda stället/upplevelse i Stockholm)
Urgullig plånbok (svarta paljetter om ni inte ser). Perfekt!




Nya jeans från H&M. Typ grå/blå om det inte syns.




Siz tyckte att jag skulle fota dom bakifrån också ;D




Hittade och köpte också ett par skor till Leo på H&M (ja, jag vet att dom är vit/rosa och med broderade blommor vilket kaanske gör dom aningens feminina men skitsamma - dom är jättesöta! :D)
(Köpte även ett par nya gympaskor, men dom orkade jag inte fota xD




Louise kan göra piruetter..




.. stå på ett ben...




.. hoppa...




.. showa lite...




Tillslut så slutade dock i diket för oss båda.




I belive I can fly....




Sista tiden spenderade jag & Louise med o skrilla in ett limes-tecken i isen hahaha

Idrottsgalan, året 2008!

Måndag och ny vecka. Denna veckan kommer bli asbra, det har jag på känn!
Dagen började inte förrens halv 12 med lite matte idag, sjukt nice! :) I läxa till på onsdag fick vi att baka en rulltårta hahaha. Jag har världens roligaste mattelärare :D (eller ja, jag med min humor tycker det - tvivlar dock på att klassmatesen håller med..).
Sen vart det iallafall en fysiklektion o därefter digital bild (det är faktiskt väldigt roligt. Ska ladda ner photoshop nu när jag kan lite, så snart kommer det kanske en fräsig header :D).

Imorgon ska bli en väldigt rolig dag. Först skola och efteråt blire skridskoåkning på Stortorget med lite pulefolk. Vidare in i stan sen och ska försöka hitta ett par jeans :) lagom till Stockholm o allt (Ni fattar inte hur kul det ska bli!!). Sen får man väl åka hem och börja packa, ska se om jag hinner med träningen också (tvivlar dock på de med tanke på att jag måste stiga upp typ 02.30 onsdagmorgon, o jag inte lär va hemma o ha ätit o duschat o allt förrens vid 11 om jag åker till träningen). Men vi får la se :)

Ikväll så väntar dock först en jevla massa kemiplugg. Orkar absolut inte - har inte det minsta motivation! Och seriöst, hur taskig är man inte om man lägger ett prov dagen efter både VM-match i handboll och Idrottsgalan?? Aja, det skiter jag i - jag SKA se Idrottsgalan nu, om jag så inte ska gå o lägga mig alls inatt!


Ögonen goes dimmiga

Sådär, nu är klockan halv 4 på morgonen, vilket kanske säger er hur länge jag suttit här o kemidjurat.
Nu har jag gått igenom hela häftet flera gånger och nu bör det mesta sitta, det som faller bort under natten trycker vi in imorgon (har tom försökt googla nomenklatur av tioler men utan resultat :( måste ta reda på de!)
Nu ska jag och Trassel (som legat i mitt knä exakt hela kvällen och snarkat) gå och lägga oss. Haha känns på nåt sätt som om hon ligger o väntar på att jag ska bli klar så vi kan gå o lägga oss faktiskt, ganska gulligt o mysigt :p :)

Nu blire iallafall så, och lite sömn blir det allt inatt iome att man inte börjar förrens 11.20 imorgon. De e naaaajs! :)
Natti natti på er.

United 93!

Japp, så har man sett klart filmen nu (oroa er inte, jag har såklart pluggat samtidigt - filmen var bara på i bakgrunden).
Det är ju dock fan att man ska bli så jäkla påverkad av den filmen (fast å andra sidan var väl det meningen).
Men även om den är så hemsk så är den faktiskt super, och tycker det är bra att den går regelbundet på TV fortfarande. Så att man påminns om hjältarna ombord som (trots bomb- och knivhot) lyckades övermanna terroristerna, bryta sig in i cockpiten och överta kontrollen över flyplanet och krascha det nån annanstans. United 93 var ju det enda av de 4 kapade planen som inte nådde målet - tack vare passagerarna. Undrar om dom visste (när de gick till motattack) att de skulle dö? Att det inte kunde sluta på något annat sätt... Nä usch, jag backar - så orkar jag inte tänka. Må de vila i frid iallafall, och alltid hyllas som det de är  - sanna hjältar! 


Förresten ^ 2

Förresten 1: För er som inte följer blogfighten (Blondinbella/Katrin/Gynning) så kan upplysa er om att Katrin de senaste dagarna spytt ut 3 långa jag-hatar-Blondinbella-inlägg på hennes blogg. Hmm.. mycket till liv hon (som 31-åring!) måste ha, som spenderar sina dagar med att skriva långa blogginlägg om hur mycket hon hatar en 18-åring...

Förresten 2: Ni missar väl inte United 93 ikväll? Den handlar om 9/11 (men den är som en film, bara baserad på en verklig händelse). Har sett den förut och det är en jättebra film! Man blir verkligen berörd, och det är verkligen en superfilm! Rekommenderar jag absolut!!



På Tv3 ikväll, 21.00  - missa inte!!

Söndag är fan ingen vilodag!

Hej allihopa!
Nu är jag hemkommen efter en väldans lång dag (fast ja, vatt hemma en stund nu).
Det började med mockning, borstning, väga upp hö, gå ut med hästar osv kl 10 imorse. Följt av en hästlös, djurande 2-timmarsträning med bara styrka. Trodde jag skulle dö. (Särskilt när vi än en gång skulle åla i grusen.. mysigt! (Y))
Iväg till donken med Annica (+ mor) och Sandra. Det blev en väldigt god sallad där (och en ihärdig diskussion om den) och sen bar det av till ÖRS för att träna våra barn. Lina Jacques och därefter Baguette (som hade sandra på ryggen idag, med blandat resultat. Lite kickningar o så, men för övrigt bra :))

Och nu är man här. Har både hunnit duscha och vila lite, så nu sätter kemidjurandet igen igen... suck - jag vill inte! =(
Detta provet kommer gå så in i helvetes dåligt.... aja, vet ni vad som tröstar enormt mycket? Jo, om 4 dagar kommer jag äntligen att träffa Ola igen. För tillfället bryr jag mig knappt om han ser oss under spelningen eller om vi träffar honom efteråt - bara jag får se honom! Han ger så himla mycket glädje och kraft bara av att visa sig på scenen så det är inte klokt... (och det finns det för tillfället ett fett underskott av hos mig!)

Åsikter om klänning tack!

Och så blev det en lång pluggkväll igen (på en lördag... -.-) Nu har jag iallafall fått in all jävla fakta jag behöver (I think) i ett sammanfattningshäfte, så nu ska allt bara tryckas in i huvet tills på tisdag.
Dock anar ni inte hur mycket det är - jag kommer få ig så det stänker om det! :U Aja, då bjudar man väl på ett skratt i lärarrummet iallafall..



Den här klänningen hittade Elina förresten på internet och tänkte ha på Leos dop..




Och isåfall tänkte jag kanske köpa denna (det ska ju gå i samma färgtema).
Vad tycks? :)


Nej, nu blir de iallafall sängen för mig. Ska va i stallet kl 10 imorgon och så blire voltige heeela dagen (ja, ni vet väl hur mina söndagar brukar se ut vid detta laget).
Sov gott allihopa (fast det gör ni väl redan, era svin! :u)

Heja Isabella!

Nu har väl alla hört om bloggkriget som har startat mellan Blondinbella, Katrin Zytomierska (fd. Schulman) och Carolina Gynning. Det började häromdagen med att Isabella skrev ett inlägg om viktminskning, vilken hysteri det är kring mat och vikt nu för tiden och hur trött hon är på det. (HÄR är det)
Som exempel tog hon upp Katrin och Carolina eftersom (om man läser deras blogg regelbundet) märker hur de propagerar och uppmuntrar viktminskning, och konstant delger tips till deras läsare om hur detta görs snabbast (observera att majoriteten av dessa troligtvis är unga tjejer). Bör det inte redan då ringa en liten varningsklocka? Inte konstigt att Isabella tar upp det iallafall.

Carolina och Katrin svarade ju naturligtvis med ett mothugg som heter duga i deras bloggar. Läs bara Katrins inlägg: "Blondinbella, din skitgris"  (går inte att länka), så förstår ni varför jag hatade henne redan innan. Hon är på riktigt bara en blåst bimbo, och hoppar på Isabella som har lite vett i huvudet.
Katrin hävdar tex att alla människor vill vara smala och strävar efter det - som om man inte kan vara glad med livet om man är lite mullig. Som om det inte finns en enda mullig människa som är nöjd med sig själv.
Sådanna hära befängda saker påstår Katrin, (saker som borde komma från en 18-åring som Isabella istället för från en 31-åring som Katrin och inte tvärtom). Och hon klagar på Isabella (en tjej som - om man ignorerar hennes pälskonsumtion- jag tycker är jäävligt cool). Hon står upp mot 2 så makthavande kvinnor som Carolinga Gynning och Katrin Zytomierska - offentligt och som 18-åring. Coolt!
Sedan har ju Isabella jävligt rätt i det hon skrev också, och efter Katrins och Carolinas svar har det blivit bevisat att Isabella dessutom är fan så mycket mer mogen och klok än dom fjortisbruttorna (som bara patetiskt eftersträvar uppmärksamhet).

Nä, troligtvis är Katrin Zytomierska och Carolina Gynning bara 2 medelålders-kärringar, som bara är bittra över att Isabella Löwengrip har nått mycket större framgång, på mycket kortare tid och på ett mycket bättre sätt.

Lets Dance!

Det är för jävla bra det där programmet alltså! :) Skoj att både Isabella, Hasse Aro, Magnus och Morgan kom vidare- dom hejar jag på! :D (Att Niclas Wahlgren har kommit in i programmet nu är dessutom superkul! Både han och lillebrossan Linus är ju hur grymma som helst!) Jävligt synd att inte Kitty åkte bara - jag pallar inte me henne! :p Alldeles för pushig o jobbig o egocentrisk. Nej, riktigt jävla störig är hon.

Nåja, nu är ju klockan mycket! Dags att sätta igång med kemin nu :( bläääh.
Aja, sov gott mina vänner, vi hörs imorgon.

Mat-update (very important!)

Kan väl meddela att jag blev tvungen att ta ett spontant beslut nyss, då vattnet hade kokat över på spisen litegranna (hoppsan..). Jag gick på känsla och valde makaronerna!
Kom nyss på att jag har en cider också! Så nu har jag snabbmakaroner och en 2.25a - nu jävlaride ska vi festa till det!! :D Wiho!

Välkommen helg!

Heeelg. Ja, det är niiiice!! Sjukt skönt faktiskt :)
Fredagen började med redovisning på historian, kul kul (Y) Naat! xD  Men men, det är ju inte särskilt mycket to it (shit vilken skillnad de e på o redovisa i 1an o i 3an ^^).
Följt av religionslektion där vi skulle se sista delen på The passion of the Christ (och shit vad jag hatar den filmen!!).
På väg in i filmsalen stoppar min religionslärare mig o bara "Är det säkert att du vill se resten?" och jag bara "jaa.." typ. Fattade inte riktigt varför hon frågade :p så hon bara "Okej. Ja, jag såg bara att du tittade bort en del sist, så ville bara kolla. Men du e säker?" typ :p  Gulligt ändå va? :)  men det var dock sista gången jag såg den.

Efter filmtittandet började helgen med ett jevla kemidjurande på stadsbiblioteket - mellan 13.00 och 17.30 |-)  och snart blire Lets Dance (äntligen!) o sen blire mer kemiplugg. Inte det roligaste direkt en fredagkväll, men vad ska man göra..?

Nu är det bara en sak kvar...:
Makaroner eller spaghetti.... ? Hmm, det är frågan det.
Vilka i-landsproblem när man får när man bor ensam xD

I (L) Voltige!

Hej allihopa! Vilken härlig dag!! :)
Det började med att ingen mindre än Ola var på radio. Det var såå najs o få höra hans röst igen (a) (låter som en förälskad liten flicka men ni fattar vad jag menar haha). Där försäkrade han iaf att han ville va med på Rix-festivalerna i sommar. HEJA HONOM!! Rix kunde inte tänka sig att köra utan honom sa dom, o Ola bara "Bra, för då blir jag förbannad" Haha. Hoppas nu bara de kan få de o funka med Olas diggiloo-schema i sommar.. men jo, det måste dom!

Dagen fortsatte med en liten obetydlig svensklektion och sen håla, då man gick o träffa Jens en snabbis i stan :) Tillbaka i skolan o allmänt chill ända fram till kemilabben (som inte ens va labb utan räkne-tid till monsterprovet på tisdag). Det var ganska roligt dock, jag blev fett mobbad (som vanligt) bara för min dåliga humor haha :D

Efter det väntade en psykologilektion - och jag fick fan bara VG på de helvetesarbetet vi lämnade in i tisdags!! Sjukt deppad/lack för det, även om jag också fick hela kursens resultat på olika områden och ja- jag får MVG i psykologi A.
Ändå stör det mig att jag inte fick mer än VG!! :p La fan ner tid på jullovet på det och skrev 5 jävla sidor!! :p  aja, det hon anmärkte mest på var att det var "för lite socialpsykologiska termer och  begrepp", men hmm- hur lätt är det när man bara haft 2-3 lektioner i socialpsykologi?? (Ni kan tom höra hur stort o brett det är). Nej, där bär jag faktiskt inte all skuld.

Efter skolan
bar det av direkt till centralen. Slutade så pass sent så det var bara till o sticka till träningen direkt. Och träningen var niiiice :) 3manna-basicgrejer i galopp för att Ramati ska börja skärpa till sig o gå ordentligt i küren!! :p upp, jobba, av o upp igen.. jobbigt! x) massa kür på bocken sen och när man inte var där var det såklart springning runt i ridhuset eller styrka i grusen. Och svettig och äcklig är man... det är så jävla gött!:D
(och ja, jag förstår att de inte låter så nice att flyga mellan ruscher runt i ridhuset, bock, stretching, häst, styrka, häst, styrka, bock, ruscher osv - men det går inte att förklara: det är sjukt härligt bara!!)
Ja, när voltigen är som den varit idag är det fan det bästa som finns! A reason to live.


Nu ska man dock ta på sig (nyduschad här va :U) o värma upp lite kaffe från igår (lite B, men va fan xD heller gårdagens kaffe i mikron än inget kaffe alls) och så blire massa massa kemiplugg.

Countryroads...

Sådärja, då var historian klar! :U Nu ska jag bege mig hem till mitt tomma fina hus! :) Har vatt hos mamma de senaste timmarna eftersom att det är visning idag igen, o då får man ju icke vara hemma (tänkte spendera timmarna med djurande på stadsbiblioteket, men pga av att magen ville dumma sig så va det najsigare o sitta hemma i sängen i myskläder o kaffe).
Ja, kaffe ja!! Pappa har tagit med min älskade kaffebryggare när han flyttade!! :( Abstinens här va.  Nu har jag dock hällt i mig ett maffigt koffeinlager hahah :) Dessutom ska jag sticka ner till mormor  nu, som kokat en hel kanna kaffe till mig som jag ska få ta hem i termos till natten! :D

Vilken lättnad!

Läget är detsamma som igår på de flesta punkter - förutom på 1 vilket gör allt enormt mycket bättre!
Det har blivit klart att Ola kommer att uppträda på Rockbjörnen.
Eftersom att det har varit mycket prat om att han ska till USA i januari har detta in alls varit säkert, men nu är det!!! och jag är väääädligt glad! Shit vad jag hade ångrat mig nu om jag inte hade fixat biljetter ;p Om bara 8 dagar... LYCKA!
(Tåg till o från Stockholm + Rockbjörnsbiljett är bokad.. bara boende kvar :))
Ola hjälper än en gång! ;) :)

Idag har det bara varit en halvdag i skolan. Historia först, där jag blev fett dissad av min lärare: hoppad över när vi gick genom klasslistan för omdömdessnack, satt på frånvaro fastän jag var där, kallad för "sofie" osv :p  Dock sa hon att jag har alla chanser på MVG, vilket jag icke trodde :p men då ska vi satsa på det nu, Martina :) i can do it..
Matte sen som man lyckades uthärda, men sen palla jag shi mer :p massa magont så jag begav mig hemåt o tog akutpiller. Känd som klassen drugaddict nu - massa piller o lite sömn xD - härligt.

Nä, nu blire mer kemi- o historiaplugg (redovisning om Marie Antoinette på fredag)
Hörs my dearest!

Bläh!

Jahaja, jag har vatt kass på att blogga. I söndags hann jag inte o igår orkade jag inte.
Egentligen pallar jag inte idag heller så vet inte varför jag gör det.. ähh!

Inatt satt jag iallafall o skrev de allra sista på mitt psykologiarbete -sista på psykologi A, o blev rätt nöjd faktiskt. Skönt o få lämna in arbetsskrället idag! Efter en megadag i skolan kom jag iallafall hem vid 5 idag, städa, laga mat och iväg till träningen. Och vilken träning det blev... gah! Kür och allt idag, och Ramati gick skitkasst. Jo men tjena... Nej, vi blev bara klumpiga, ospänstiga o jobbiga o kastade oss av till höger och vänster. Vilken träning...
Och så blir man så galen på allt! Alla utom jag?! (iallfall i nästan alla saker). O nu ska jag börja träna så sanslöst mycket!! och så är jag så jävla trött på att inte räcka till någonstans, för någon! gah- jag blir tokig!!

Nej, nu får jag väl ta o göra nåt vettigt iallafall! Inget blir väl bättre av att sitta här o gnälla..
Duscha, städa & plugga.

Martina ber!

Vet ni vad jag tycker ni ska göra nu??

RÖSTA PÅ OLA PÅ ROCKBJÖRNEN!!!   Det är bara drygt 3 timmar kvar..
Jag ser allt framför mig: köar aslänge, fryser satan, kommer till sist in, trångt o varmt längst fram, massa tryck, Olas kategori(er) utropas, sjuukt nervösa och plågsamma sekunder, "OLA!!", en överlycklig (och gråtandes, tro mig :p) Ola skuttar ut på scenen, alla olafans i publiken börjar böla och kramas, alla är sjuuukt lyckliga och jag får med mig ett enormt lyckligt minne hem från storstaden.

SÅ ser bilden ut i mitt huvud, o de e helt fantastiskt.. Nu ska det bli så också!!!
Det enda som krävs är kanske 1 röst var från alla mina underbara läsare. Tar ca 30 sekunder..
Nog är det väl värt 30 sekunder för att göra mig enormt lycklig? :)


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2008/


Årets manliga artist
Årets svenska låt
Årets svenska album
Årets liveakt

Körslaget

Lite åsikter á la Martina om kvällens Körslaget :) (som förövrigt är ett sjukt bra program!)

Erik: Utan tvekan bäst idag, det var svääääng i hela uppträdandet. Gillar låten, o så va de lite rolig +grej att Danny och Mattias också fick va med på ett hörn. Det var iaf väldigt bra - riktigt grymt vare!

Robert: Gillade inte riktigt hans låt, men så är det inte min genre (eller "schanger" ;)) riktigt heller. Men samtidigt så är ju Wells Wells.. hur många kan överträffa hans meriter och pianoskills?

Magnus: Väldigt, väldigt bra. Favorit nummer 2! Älskar låten- jättefin är den, och Magnus är faktiskt en väldigt duktig sångare så det var inte mycket som inte var grymt :) Gillar körens klädsel och energi! :D De bara skriker glädje!

Hanna: Blä! Några vet kanske vad jag tycker om henne... :p Icke bra! Hon är så fjantiiig - att inte ens våga titta när de ska berätta vem som gått vidare. "Nej, jag gömmer mig lite gulligt här bak". Bläh, hon känns så falsk!! :P Iallafall - uppträdandet var det. Världens vackraste låt valde hon. Verkligen favorit nummer 1-låt! och vad gör hon? Jo, hon fackar den -.- Den passade inte henne. (dock var kören vääldigt fin)

Nanne: Även om de inte hade en låt jag kände igen eller kunde så var det ändå väldigt kul o höra o se. Ett riktigt show-framträdande. Förvånad (och tycker det är synd) att dom åkte ut.

Favoriterna numera är väl Erik och Magnus. Dom är coola.

Nu blir de iallafall för mig att packa (skum svenska..). Morgondagen blir djuuurig:
- 07.00 - 10.30 - Jobba på ÖRS
- 11.00 - 13.30 - Träna på Bökeberg
- 14.00 - 16.00 - Lina lag 2 (Jacques) på ÖRS
- 16.00 - 16.30 - Lina Baguette (hästen som jag håller på att träna in till voltigen)
- 16.30 - 17.30 - Cykla hem, duscha, fixa, iväg
- 17.30 - > - Kalas hos och för Elina (som fyller 21 på måndag!)
-  Tid Efteråt - Plugga.

Ännu en lugn söndag med andra ord - just the way I like it.


Är det såhär det är att vara vuxen?

Gudars vilken hektisk dag!
Det började redan tidigt imorse med jobb i 3½ timmar. Följt blev en massa klydd med hästar i stallet o ringa till Louise (hon som bestämmer över alla ridskolans hästar). Jösses, det är inte lätt att vara ansvarig för 5 voltigehästar!!
Iallafall blev det hem och dusch och sen iväg till stan för att inhandla present till siz. Hittade en väldigt fin sak häromdagen där så den köpte jag :) Inne på Korthuset sen för att köpa ett kort, som följer en röd tråd-  tror dock inte siz kommer fatta de ;)  men aja.
Då hände det dock en rätt komisk sak. Där kom jag ut från affären, en blondin från en storstad, högklackade stövlar, en veromoda-påse i ena handen och en cosmopolitan i andra. På den stora gatan utanför går ett stort demonstrationståg med flaggor, skyltar och bengaler. Efter en megafon skriker de alla "Länge leve Palestina", "Stoppa kriget" osv. Och där står jag, helt paff, och jag upptäcker att jag vet absolut ingenting om vad som händer i Palestina. Lite komiskt faktiskt.. och pinsamt! Nä, jag får väl ta och catcha up lite på internet...

Efter detta lyckades man tillslut komma på en buss hem (all trafik blev omdirigerad av polis så bussarna gick lite överallt), när siz smsar och vill att jag ska köpa foundation för att hon tappa sin i vasken! -.- :p  av på Dalslandsgatan, gå till mobilia, in o handla foundation (+ mat inne på Hemköp). SEN buss till HD, träffa siz o leo (jag fick en fet påse med ferarribilar av siz :D - och ni som känner mig vet jag vad tycker om ferarribilar (a)) o lämna lite saker, pussa på bebis osv :) Hämtade även dryck hos mamma som jag överlämnade till suss vid huset. Partyprinsessan skulle ut o svina på fist. Di unge di kan sar jag..
Själv ska man ju roa sig med matlagning, tvätt, städning och plugg ikväll. Inte lika glamoröst, men det är ju också ett sätt att spendera en lördagkväll...

Som det kan gå..

Det blev en klyddig kväll. Busschaufför snackade och segade, missade 142an, mamma köra, köra vilse, komma till träningen, matti går super, rulla höbal (kallt, tungt, blött, geggigt, smutsigt) åka hem - ingen tränare (åker hem med henne), skulle åka med till åkarp o sen tåg+buss, blir körd hela vägen hem av lagkompis pappa :), varm dusch och chill.
Ja, ni fattar va? xD

Skulle egentligen pluggat nu men nej, jag orkar inte! Psykologiarbetet är dessutom i skolan och historian och kemin får fan vänta! :p Nä, nu ska jag ta på mig pyjamas, släcka lite här o sen läsa historialäxan bara! (3 sidor liksom xD) o sen byts den ut mot en cosmo i sängen. = najs ! :)
Natti natti!


Borgar 09

Ja, så har sista terminen på Borgar börjat. Igårmorse var det dock fruktansvärt när klockan ringde klockan 6. Men jag tog mig till skolan iallafall, väldigt stolt ^^ Det var dock kul att vara tillbaka faktiskt, man har ju enormt roligt med sin klass va! :)
Direkt efter skolan bar det hem o fixa lite, därefter ner på ica o handla matgrejer, buss bort till huset o då kom Helena. Så blev de lite matlagning/tacosätning, vännertittande o sen spakväll (som dock bara inkluderade en ansiktsmask men ändå haha). Väldigt vackra blev vi! (H)
Vid 8 körde vi in till stan och köpte biobiljetter, tog en vaaarm dryck på EH i väntan på filmen och sen blev det Yesman!
Sjuuukt rolig film (som allt annat Jim Carrey gör).
"Where did I go??" hahah, skrattade så jag grät! :) den borde verkligen ses!!

Idag har man väl gjort desto mindre - har vatt skola bara. Fysikprovet gick bättre än vad jag trodde :o blev faktiskt väldigt lättad!! Jag & fysik ni vet... så det var najs :) o det senaste psykologiarbetet gick också bra! MVG där! (vilket bara gör mig ännu mera lack över att jag ligger på vg+ , trots att jag får MVG på allt verkligen - allt förutom det där facking allra första provet på kursen!! gah :p)
Slutade sent o därefter fick jag bege mig till stadsbiblioteket o lämna böcker från siz, så klockan har redan hunnit bli över 5. Nu får jag snabba mig o sätta på kaffe, byta om till träningskläder o sen sticka till träningen. Bussen går om en halvtimme redan! (och shit vad det är tråkigt och åka buss utan o kunna lyssna på musik!!)




Oh ja, Helena och jag var schnyygga!




Helena på bion!


Psykologiii

Sådär, nu får det banne mig räcka för idag! Är det någon som kan förklara den enormt hårfina skillnaden mellan generalisering, stereotyper och fördomar för mig så vore jag tacksam!!

Nej, tänkte berätta om 2 roliga saker innan jag går och lägger mig (jag tycker dom är roliga iallafall :D)

1) @ träningen, vi skulle ruscha på långsidor och jogga på kortsidorna. Martina ruschar, och snubblar xD och ramlar rätt ner på marken i grusen! Myysiiigt (och så sjukt typiskt mig xD)

2) @ cj igår, när jag fick för mig att rangordna mina kära klassvänner efter fiskar! Anna 08 förblev ju såklart sillkompis, Anna stav fick bli min lilla gädda, Louise surade för att hon bara blev en torsk, medans hon borde vara glad eftersom att cj bara blev ett grodyngel - som faktiskt är värre! Det roligaste var väl ändå under detta när Filippa tittar på mig och bara:
"Martina! Kan inte jag få va en sån blåsfisk?? Då e jag coool iallafall!" - Haha trodde jag skulle dö.
Dom är för balla dom dära ibland.

Voltige!!

is bra :) (idag iallafall haha)
Nej, dagen fortsatte ända tills halv 5 i sängen, då upptäcker jag att min vanliga busserie till träningen med start 17.40 är inställd (troligtvis pga att det är röd dag - något jag absolut inte tänkt på). Då hade jag 20 minuter på mig o klä på mig o fixa träningsväskan o såhär för o ta bussen 16.50 - annars hade jag inte varit på Bökeberg förrens kvart i 8 (träningen började 7). Men, jag hann och så blev det massa bussande i vanlig ordning. Hade nästan glömt hur läskigt de är o gå på 108an :p - dock såg jag faktiskt liiite mer nu, inte som i december när jag helt plötsligt en gång upptäckte att jag gick mitt i ena filen... 8)
Framme i stallet en timme innan träningen började, fick jag mocka till våra 3 hästar.. Kul, eh not! Men, det höll mig sysselsatt och varm iaf :U
Till sist började äntligen vår första träningen (men precis innan kändes allt jobbigt, - trött, mörkt, massa kläder och ändå var det svinkallt). Träningen var dock rätt skum - vi värmde upp, sen vare hästpass x 2 direkt, springa mer, häst igen x 2, springa mer, slut. Haha man bara whot? Knappt nån stretching, ingen styrka (förutom styrkeinslagen i springningen på slutet) och ingen bock :p Dock vare väääldigt härligt att få hoppa upp på Matti igen :):):)  DÄR kom jag, nattis och mini på det haha. Det var som om man hade varit vilse hela julen, och nu äntligen hittat hem!
Eftersom att det bara var jag, mini, nattis o annica på träningen blev det dessutom väldans massa häst. Mycket mycket trevligt! :)

Efter träningen skulle det bäras spånbalar!! :U Japp, då masade vi ut oss på bakgården och lastade upp stora tunga spånbalar på en kärra o körde bort, slängde upp dom på alla andra spånbalar och sen tillbaka - fram och tillbaka med typ 15 spånbalar. Tilläggas bör att det var efter träningen - vi var redan trötta och sega, det var bara jag och annica, det var svinkallt och balarna var astunga och otympliga. OCH en redan fackad rygg mår inte bra av att gå o kånka på spånbalar, efter en träning dessutom (de sista 3 balar skulle hottas upp cirka 1 meter ovanför oss).
Detta berättar jag naturligtviis inte bara för att få beklaga mig, utan för att ni ska få en hum om hur ofantligt skönt det var att komma hem, ta en asvarm dusch, ta på sig en pyjamas, liniment på ryggen och få lite mat i kaggen! :)
Nu ska jag fortsätta med mitt psykologiarbete en liten stund till.. imorgon börjar skooolan :):

Last day of jullov!

Både skönt och icke! Kul att komma tillbaka till skolan ofc, men nu har man ju börjat vänja sig vid att kunna chilla vid data/tv, sova ordentligt osv.. Icke kul att behöva vänja sig av det alltså :p
Men men, ska bli skoj med lektioner o klassen o håltimmar o borgar o allt igen :) och vårterminen kommer säkert flyga fram! Och så blire ju praaaag på kristihimmelsfärd! :D

Aja, idag blire sängen heeela dagen (observera att klockan är 3 och jag fortfarande sitter här :U), förhäxadkollande och nu ska jag även skriva klart mitt psykologiarbete (eller det ska nästan va klart till imorgon iallafall).
Och ikväll blire träning igen! :)

och nu när blogg.se fungerar igen kommer lite bilder från de senaste dagarna:




Såhär gick det för några dagar sedan, när jag & Louise gjorde gröna makaroner :U




Julhäst har tagit slut :(




Jag och Emma är inte aaalls kaffeberoende (a)




Pizzaaaa :D


En seg dag.

Jaha, klockan är nu halv 5 och vad har jag hunnit med idag? Frukost, en dusch och 3 avsnitt av Melrose Place. (verkar va en skitball serie förresten! :D)
Detta är väl nackdelen med att stiga upp halv 3...

Aja, nu ska jag fixa till mig och sen bege mig till huset för att möta upp Susanne. Kanske blir en pizza för oss? :D
Hörs senare eller imorron, mina vänner.

Foood.

Tjaaa.
Gissa vem som nyss vaknat? Haha heeelt galet, men väldigt väldigt skönt :)
Aja, nu blire frukooost :)

Piiiizzzaaaaaaaaa

Så var man hemma, ca halv 2. Tror ni jag mår bättre? Svar ja :)  Det finns ju nästan inget som några pulekompisar inte kan bota!!
Nej, det bar iallafall av till Limhamn för mig och Tuva ikväll, hem till Louise, och så blev det Mysteriet på Greveholm-maraton! :D Mycket mycket bra är den julkalendern - fortfarande genomball!! (och jag och Tuva var nog liiite jobbiga när vi satt o sa med replikerna med skådespelarna haha ;)) Men, riktigt klassiker är den  - fantastiskt rolig! :)
(Tilläggas kan väl att cj -den elaka, kalla och stenhjärtade människan ^^ - joinade oss vid ungefär avsnitt 22 haha xD)
Under hela kvällen (efter klockan 22) led jag & Tuva dessutom av några fruktansvärda cravings efter pizza!! Helt galet verkligen! Jag som inte gillar pizza direkt egentligen (ogillar väl kanske inte det direkt, men är typ aldrig sugen på det) - ikväll hade jag kunnat döda för en pizza!! Okej kanske inte döda- men jag hade kunnat gå sjuukt långt:p
Jag sysselsatte både syster, mamma, mormor och några kompisar för o försöka hitta en pizzera som hade hemkörning, men tyvärr var klockan ungefär 22.10 - o allt stängde typ 22!! :(  Vi försökte tom få cj o handla en pizza till oss på vägen men ja - elak och med hjärta av sten var det ju haha ^^

Så, tillslut blev det iallafall dags för mig o Tuva o åka ifrån limhamn vid halv 1 (galet hungriga och fortfarande assugna på pizza, eller alternativ 2: donken). Väl på gustav gick vi till donken, bk och No1 på gustav - inget hade öppet!! :(
Väldig besvikelse men vi tog oss iallafall till davidshall för o ta vars en buss hem sen.
Det första jag ser när jag hoppar av bussen här hemma, är en bil som susar förbi fort som attan!! 5-10 sekunder senare följer en polisbil med blåljus på och som kör minst lika fort. Ytterligare några sekunder senare kommer en till i samma hastighet.
Alltså, det första man möter är en biljakt... Sjukt coolt!:U

Nej, nu ska jag gå o kolla pommesen i ugnen (haha, dont blame me - fortfarande sjukt hungrig (a)). Nattinatti folket.

gffghnbv

Ja jisses vad lack jag är!! :@ Någon höll på o facka kvällen igen, men icke sa nicke att jag ska låta det hända!!
"Sista veckan nu, sen har jag inget ansvar för dig längre" - jo tack. Det är så jääävla skönt! Mah!!
Aja, whateeevoor - I'm free! och jag är facking glad för det!!

Nä, nu ska jag gaska upp mig o bli glad igen, o hur gör man det på bästa vis? Jo, genom att träffa pule-kompisar såklart!! :)
Jag, Louise, Tuva & ett fett Mysteriet på Greveholm-maraton... Säger bara det :):)

Gonatt på underbar dag

Så, nu börjar klockan bli mycket o jag har sett allt jag vill se :U
Erik gick vidare i Körslaget, dock var det helt fel kör som åkte ut. Dom var duktiga för bövelen!
Efter det har man spånglott nån skum film på 3an som jag inte ens vet vad den heter/mattepluggat.
Döchillig o soft dag :) (den sista riktiga softedan hemma på några månader?:p)

Nu ska jag glo lite Förhäxad för o få bort magontet o sen ska jag nanna. Jobb imorgon.. :(
Sov gott allihopa!

:):):):):):) fortsättnig

Ja, som ni kanske förstått nu är det en vääldigt speciell dag! Fack vad jag är glad. :))) Äntligen slut liksom. Obeskrivligt skönt, en lättnad, en försvunnen börda - ja ni fattar :):)  miiiihh...


Nej, här sitter jag nu, lördagkväll på lovet med matteboken 2 dm bort :U dock har jag lagt den åt sidan nu för lite lördagsgodis, oboy (som jag har längtat i flera dagar!!) o Körslaget.
Hitentills håller jag faktiskt på Erik. Emma kommer väl o avguda mig nu, men det är faktiskt sanningen xD Apologize var grym! :)  (och dessutom har ju erik faktiskt kompenserat "men hon är äcklig" med "ta hand om dig" haha ;))

Så... heja erik?! :)

:):):):):)

Sådär ja, 1 down- 1 to go ;D

Det är en stor dag idag gott folk!!
I'm veeery happy :D

My happy ending!


En chillig fredag

har det vatt :)
Började med uppstigning vid halv 11 och sen joinade Louise nyvakna och ofräscha mig, och så blev det projektarbetsdag! xD I flera timmar satt vi, lite duktiga är vi allt :U
O när vi blev hungriga blev det gröna makaroner! :D (inspirerat av Björn Gustafsson naturligtvis)
- Jag kan äta precis vad jag vill.
- Jo men exakt vad som helst.... grön gröt!
Fast vi hade ingen mjölk så de blev gröna makaroner istället ^^

Nu har man tatt en dusch o känner sig lite trevligare ;D Nu bäre av hem till siz o ska passa Leo en timme :)
Sen ska man hem igen o då blire:
- Läsa klart boken om hästens psykologi (till projektarbetet)
- Kemiplugg (prov vecka 4)
- Fortsätta på mitt psykologiarbete (det ska fan va nästintill klart när skolan börjar!)

Så kanske inte en jätterolig kväll framför mig sen, men sjuukt skönt inom snar framtid :)
Nu ska jag först o gulla med systersonen, see ya!

2009


Ja, för dom som inte visste det så kan jag väl upplysa om att jo - nu är det 2009! :)
Året har börjat ganska hm.. panikigt?! :p 2009 som jag längtat efter så länge är här nu. Visst kommer det att hända massa roliga saker... 18årsdag, körkort kanske, student, flytta? 
Trots detta kan jag ju såklart inte låta bli att konstant tänka på allt "dåligt" som 2009 kommer skänka:
Troligtvis facear vi hela vårt livs skolgångs värsta termin (förutom allt vi haft under hösten tillkommer bland annat slutprov i djurämnen som kemi B, matte E, svenska B - för att inte tala om Fysik B), samtidigt ska jag hinna träna 4 dagar i veckan - och ifall voltigen blir som jag förmodar kommer jag ha enormt lite tid att göra mig redo för alla tävlingar vi har planerade.. orimligt lite tid!. När denna monsterterminen tillsist är över har vi tagit studenten.. Jaha, vad händer då? Vad ska jag göra? Ska jag börja plugga direkt? Resa? Var ska jag bo? Var ska alla klasskompisar ta vägen? Hur ofta kommer vi ses? Var hör jag hemma? Var står jag med voltigen? Med allt annat? 
Och Ola? Kommer han snurra runt i Polen hela våren? Hur många gig blir det i sommar? (med tanke på att 1 diggiloogig kostar typ... 1000 kr? - ink. resa, biljett o boende på vissa ställen) Ska han vara med i Rix i sommar? Kommer det som gjorde sommaren 08 till den bästa helt lysa med sin frånvaro sommaren 09?

Jag hatar att inte kunna planera! Jag hatar att inte veta!

Nyårsafton!

Ja, så har det varit nyår!
Min sammanfattning på 2008 kan egentligen göras väldigt enkel: plugg, träning, jobb, Ola, klassumgänge och hästar.
Några läxor har man väl dessutom lärt sig, några har man fått omlära sig. Speciellt en läxa lär jag aldrig glömma efter detta året, men det är så det är - nu har det fastnat! Alltså har det väl blivit något positivt? Lite bara? Det är ju bra att lära sig nya saker? Äh, whatever - det lär spara mig 2009 iallafall.
2008 har dessutom varit ett både bra och dåligt år på olika sätt, men vi tar bara upp de bra sakerna va?
1. Träffat Ola mycket (sommaren 2008 var den bästa!)
2. Kommit klassfolket mycket närmare
3. Satsat mer på skolan
4. Mer satsning på voltigen (utifrån) ?!
5. Blivit mycket bättre på att ta hand om mig själv och blivit + en massa självdiciplin
6. Systersonen föddes (till sist)
och så har jag ju såklart oftast haft väldigt roligt :) Så helt fyskam har väl inte året varit..

Nyårsafton började hemma hos Pelle med middag med lite klassfolk (pelle då, filippa, tuva, louise, cj, anna stav), emma, jénny och patricia. Väldigt trevligt och väldigt god mat (Tuvas cheesecake var monster!! Som en bit av himlen :D helt fruktansvärt god :))))
Strax över 11 gick jag, louise, emma, jénny o anna till gustav för att ta bussen hem till louise - bussen slutat gå! Yey.
Och inte fan vill man spendera tolvslaget på gustav (där raketer sköts till höger och vänster), så tillsist lyckades vi (23,40) få tag i en taxi som körde oss hem! :) Väldigt trevlig taxichafför dessutom haha. (och Jénny taxidebuterade)
Hemma 23.50, snabbt in och hämta vin, glas, festliga sugror och kameror och därefter sprang vi till närmaste gräsplätt på Limhamn (jag lyckades övertala alla om att lämna jackorna hemma - är det nyår ska det firas ute i bara klänningar! ;D)
Det blev iallafall ett väldigt festligt nyår!! :)  Tack allihop<3

RSS 2.0