Brainstorming..

- Jag har idag jobbat 10,5 timmar. Med nonstop huvudvärk och ont i kroppen.
- Jag tror att jag håller på att bli sjuk.
- Jag gillar det inte.
- Jag har fått förlängsning på jobb! Ända fram till jul. Såfort Helena hittat ett heltidsjobb sticker vi. Då är det residens á la Svensson&Jarestig som gäller. Hatar jobbet, men är det belöningen så hey - sign me up!                
- Jag ska lägga mig och glo på SATC nu och hoppas att min kropp feelar bättre imorgon.

Godnatt!

 


Staaaallet

Welcome back, Martina.
- Tack.

Jao, nu är jag hemma igen, efter över 6 timmar i stallet! För jo, jag skärpte ju till mig och cyklade dit, även om det tog emot. Väl där fanns det dock 2 saker som fick mig o må bättre, o de 2 sakerna var Jacques och Merlin:

- Merlin var jätteduktig - över förväntan! Ingen stegring och inget brallande. Gick tvärtom mycket lugnt och fint både i skritt och trav i båda varven (och svetten efteråt tydde på att han jobbade bra :]). Det enda han gjorde när lag 2 var uppe var att han stannade några gånger (från skritt). Klart godkänt på vår första träning för vårt nyförvärv!

- Jacques efteråt, och myset med honom! Han var verkligen gosig idag, så vi stod och myste massa (när vi egentligen skulle värma upp hehe..). Det var dock väldigt trevligt, och även han jobbade på bra efteråt. Jacques är numera häst nummer 1 och ja, utan honom skulle min återvändo till ÖRS tagit betydligt längre tid efter den 19 maj..


Även laget byggde förresten på en positivare livssyn: träningen med dom var galet flummig. Det var längesen jag skrattade så mycket :) (trots vår för tillfället mindre ljusa träningssituation :p). We're keeping the light in the dark.

Nu ska jag dock.. hmm, inte blogga mer! :U Ha de fint!



.ps. Du som kommenterade mitt förra inlägg - att kommentera för att jag ska veta att du läser är lite överflödigt om du inte skriver ditt namn ;D


God morgon!

Ja det är det egentligen - jag vaknade ju för blott 50 minuter sedan (älska mina öronproppar!!).

Igår var det iallafall rix i Lound. Vann alltså inte privatspelningen med Eula, lite tråkigt :( (Team Martina är dock bäst!!). Dock gör det inte såå himla mycket med tanke på hur galet rix var :)

Det började förresten i fredags med en heldag/kväll med bk. Mötte nämligen upp henne i stallet direkt efter jobb och så tog vi hand om Matti. Körde sedan hem till Helena ( & Mini ;)) o så blev det en lång och reulig kväll med helena, mini, jocke och kevin (mini o helenas kusin). Lena (deras kära moder) fick uppleva hur det skulle vara att ha 5 vilda barn vid middagen, därefter kollade vi gamla filmer bland annat från när jag & Mini gjorde kür på min bock i min trädgård typ 2005 :D Jag & Mini ägde sen på kotte och resten utav fredagskvällen ägnades åt någon typ av frågesport.. Mys! :)

Morgonen efter körde jag & Helena till stallet och tog hand om Matti igen. Snabbt hem och duschade och sen till Lound alltså. Där var redan lite trevligt Olafolk :) (till exepel mina fina emma, jénny, sofie). Köning i några timmar, där jag var så jääävla trött. Dock kom det typ inget folk förrens typ förbandet hade dragit igång så det var jävligt soft köning (först låg jag med en Adina-klump ovanpå mig en stund o på slutet låg jag på emma :]). Dock drog Adina upp mig för att ta ett rugby-foto med henne & Marie. Nya posen nu va fan!

Till sist drog det alltså igång och ja, det var grymt! Det kom massa folk sen men det var absolut inget tryck. Det var alltså typ världens bästa publik - så jävla skönt! Bättre har jag aldrig varit med om. Bäst på scen var först Sarah Dawn Finer (älskar hennes nya låt Standing strong: "Du kan ju hela låten! Blir det så om man lyssnar på Rix nonstop hela dan??" Japp :)) och sen Anders Fernett (gillar "Hungry eyes" och ÄNTLIGEN vet jag vem det är som sjunger den underbara "Without you"... det är han!).

Eftersom Rix förstår sig på det här med att spara det bästa till sist, var Ola sist ut. DET ÄGDE! Det var sista rix så hela publiken var skittaggad, och eftersom att det var i Olas hemstad (det första gratis-giget han gör i Lund) var han också jävligt taggad! Eftersom att de första raderna var intierly Olafans gjorde vi allt vad vi kunde för o göra det till ett riktigt grymt gig för honom, och det funkade nog- Han såg riktigt glad ut på scen :) Det vart underbart o se!

Därefter djurade folk vid staketen bakom för att få en syn på honom. Snäll som han är gick han o skrev autografer och hälsade på några, men sedan var de tvugna att trycka in honom i bilen. Folk svarar med o springa efter bilen när de kör iväg.... Vi "riktiga" Olafans (eller vad man ska säga) står längre bort och ser på.... Tråkigt att det skulle sluta med sådan hysteri, men ja. Giget var grymt o förhoppningsvis är det det som Ola tar med sig :) Skönt att han fick åka hem till sina föräldrar också (och lär antagligen stanna där nästa vecka också). He needs his rest! 
Så efter den toppenkvällen begav vi oss till centralen. Jag, Adina o Pernilla tog tåget hem till Malmöe och sen var det tokskönt och få sova!


Idag är det stall som står på schemat (what else en söndag?). Är dock faktiskt nervös (ska lina Merlin själv idag - den lite smågalne hästen som stegrar och som dessutom inte gått voltige på 2 månader). Dessutom har detta eskalerat till en sentimental-morgon och det absolut sista jag vill då är att åka till stallet och lina (som jag längat efter hela sommaren). Absolut inget ont om Merlin eller Jacques, men det är ändå fel häst...   Fan.

 


.

And if i could run i still could'nt hide
The torture remains til the end of time
Is this what I have to go through
to be able to live my life without you?


|---)

Jag är trööööööött. Så in i helvetes trött.
Träning har det vatt, o såklart var jag sist hem från stallet as usual (fattar inte hur jag alltid lyckas xD).
O här sitter jag, cptrött alltså men ska nanna nu! Imorgon ska jag ha Matti direkt efter jobb, o eftersom jag ska träffa bk efter tänkte jag komma iväg tidigt till stallet. Dvs måste jag börja 7 o ta bussen härifrån 06.05 - un-der-bart!
Imorgon ska även tävlingen på rix fm avgöras. Jag kan inte förneka att jag är nervös, men som tur var har jag ställt in mig på att inte vinna. 1 chans av 12.. vad är oddsen liksom? xD Men men, lördag kommer rocka oavsett vilket eftersom att jag både ska till stallet & rix fm-festival i lund på kvällen :) ska dessutom försöka klämma in en MFF-träning på lördagmorgon. We'll see.
Nu skriker sängen på mig (mitt ego har redan bänkat sig där - den jäveln upptar hela sängen...)

Godnatt!


:)

Så jäääävla patetiskt! Det är allt jag har att säga idag.


Notiser?

Eftersom att jag nu varit seg på att uppdatera några dagar tänkte jag helt enkelt köra uppdateringen i nyhets-vis (börjar med de dåliga givetvis):

- Blåmärke.
Ja, jag har ett fett blåmärke på mitt vänstra lår, efter att jag så skickligt lyckats gå in i ett glasbord på festen i lördags (hela glasskivan flög i golvet - hel konstigt nog). Tilläggas bör att detta var på väg tillbaka - dit där jag 15 sekunder tidigare råkat välta mitt glas- med papper (och nej, jag var inte full bara väldigt klumpig!)

- Ramati.
Ramati är mer sjuk :(  Fortfarande hög feber och på träningen i söndags såg han riktigt hängig ut. Dessutom har vi ett ofullständigt lag, en kür med massa nytt och bara 2 veckor kvar till SM...

- MFF.
Vad händer med oss?? Igår nådde vi botten: loosade mot bottenlaget. Japp, vi förlorade mot Örgryte - laget som ligger sist. (målet framspelat av Wilton, men vem är förvånad?). Dessutom lyckades Daniel Andersson sträcka lårmuskeln och Jeffrey Aubynn bryta näsbenet. Nä, för tillfället är nummer 12 det enda bra numret i Malmö och det är fan inte okej!


OCH SÅ DE POSITIVA:

- Linförarkurs.
Var på kurs mellan 10 o 15 i söndags och det var i princip tömkörning hela tiden (man jobbar hästen med 2 tömmar, gåendes bakom hästen). Jag fick ha Merlin som ett specialprojekt, Louise (ÖRS hästansvariga) tyckte att det var bra om jag tog honom eftersom att jag kommer jobba mycket med honom i framtiden. Väldigt kul det där, för det gick faktiskt jättebra för Merlin och mig. Visst fick han sina små utbrott (som till exempel precis i början när vi skulle sätta på grejerna och han stegrade sig..) men överlag fick jag faktiskt honom att gå i fin form :) (även om det var gryyymt jobbigt att gå runt där bakom honom varv efter varv). Vem vet, tömkörning kanske blir en alternativ uppvärmningsform för oss 2 i framtiden?

- Förlängning.
Antagligen får jag jobbförlängning med 2 veckor :) Även om det är jättetråkigt på jobb är det positivt med pengar (och vad skulle jag gjort annars de 2 veckorna liksom?). Har även nyligen fått brev från Skatteverket, och med den procentuella skatten de beräknat kommer jag i slutändan (alltså om 4 veckor isf) ha tjänat runt 18500 - inkl skattavdrag. Inte så dumt! :)

- Rix fm-tävlningen.
Idag blev jag nummer 12, men vi djurar vidare!! Håll tummarna!


Nu blir det träning. Puss!

pepp!

De vanliga märto-inför-fest-förberedelserna har ägt rum idag:

*värmer locktången*
*börjar att locka håret*
"Nä, det blir jävlar i de ingenting idag heller!"
*drar ut locktångsjäveln, borstar håret och kör på platt*

Trots det vanliga hårfiaskot (det är omöjligt!!) är jag faktiskt jävligt pepp! :D Idag är det den ultimata folk-blandningen:
- Pulefolket + suss klassgäng (dvs det bästa ur NV @ Borgar årgång 2009 xD)
- Mitt & suss tösagäng
- BK!

Fattas bara 3 speciella Olafans (vilka kan det vara...? ;)) sen äre perfekt! :)
Nu ska jag gaaau.!
Puss och kram



OCH GRATTIS TILL CECILIA SOM FYLLER 17 IDAG!!! :D<3 Du är grym, gummis!

Sjukdom i laget :(

Japp, det är ingen mindre än vår fina Ramati som blivit sjuk :(
Igår skulle jag ha honom (typ borsta, mocka & rida ut) efter jobb, o när jag kom dit låg han ner i boxen. Min varningsklocka ringde direkt och jag tänkte bara: kolik (en hästsjukdom där hästen får ont i magen - de brukar ligga ner då nämligen). Men eftersom att jag är lite paranoid när de handlar om mina hästar så trodde inte jag att de var nåt liksom, utan mer att han låg ner o vilade (det kan dom ju också göra). Men när jag sedan suttit upp och var på väg ut får jag höra av personalen på ridskolan att han inte har ätit upp. Han beter sig konstigt när jag var ute och red (började helt plötsligt och slänga sig åt sidorna, backade in i ett staket och reste sig nästan några gånger). Tillslut kom vi tillbaka hem och jag fick pysslat om honom osv. Han åt lite betfor och hö.
(Jag åkte till stan och träffade Helena, jocke, suss, jockes kompis glenn och hans flickvän) och trodde att jag skulle dö så stressad jag var! Kände att jag hade kraftig puls när jag satt på bussen liksom!).

Idag vaknade jag av att pernilla (min tränare) ringde - Matti hade feber och hon undrade om jag kunde åka dit. Så det gjorde jag och vi fixade lite med mat till honom - han åt inte! :( Tempade honom igen och han hade 40,4!! (ganska hög feber alltså) och det rann ur både näsa o ögon :( hemskt att se honom så! :(  Hjälpte iallafall till på linförarkursen som var idag, eftersom att de hade Jacques inne. Han får dom inte ha hand om själva :p Sen var det iallafall träning, utan häst då! :(

Hemma & duschad är jag nu iallafall & ska bara sminka mig litta. Snart kommer nog suss o hämtar mig och sen blir de 19årsfest! :)
Seeeeya!

Våldtäkt- en umgängesregel?!

Dagens aggression:

" Jag delar uppfattningen att "ett nej är ett nej" som brukar hävdas. Däremot anser jag att man inte ska lagstifta om samtycke, då frågan ändå är central i alla våldtäktsmål. Att inte ha samlag mot någons vilja är en utmärkt umgängesregel som dock passar bättre i etikettböcker än i lagböcker."

Citat utav Rolf Hillegren.

Han är en åklagare som häromdagen gav det oerhört skrämmande uttalandet att våldtäkt inte bör vara något olagligt såvida inget våld utövas under tiden. Nej, jag skämtar inte. Han (en lärd man, får man väl ändå säga..) hävdar alltså att en våldtäktsman har rätt att göra precis vad han vill med vem han vill (sexuellt), bara han inte råkar ge henne en lavett under tiden. Han menar att en man (eller kvinna visserligen..) har rätt att dra ner en kvinna, hålla henne nere och våldta henne (fastän hon ligger på marken och skriker och sparkar allt vad hon kan), så länge han inte slår henne. Att han berövar henne på all vilja och frihet han kan tycker inte Hillegren är så farligt. Inte heller det faktum att våldtäktsmannen ger offret grova men för livet (tänk vilken rädsla och allmän psykisk påfrestning man måste uppleva efter något så oerhört traumatiskt). Bara han inte slår henne.

På bara 10 år (1997-2007) har antalet anmälda våldtäkter tredubblats. Bara nu när jag läste igenom Aftonbladets hemsida för att hitta åklagarens namn (läste nämligen artikeln i tidningen på jobb idag men mindes inte vad han hette) läste jag inte mindre än tre rubriker som handlade om våldtäkt. Observera att dessa 3 nya fall (och 10 års-statistiken) är över antalet anmälda våldtäkter. Hur många kvinnor det finns där ute som blivit våldtagna men som av olika anledningar inte vågar anmäla, har vi inte en aning om. Antalet våldtagna kvinnor kan alltså vara betydligt fler.

TROTS att antalet bara ökar och ökar (trots att det alltså för tillfället är en lag) vill Hillegren ta bort det ur lagboken. Han tyckte visserligen att det skulle stå i någon oskriven etik-bok, men någon lag skulle det inte vara. Då kan man ju börja fundera ur våldtagna, livrädda kvinnors perspektiv, vars våldtäktsmän går fria för att män som Hillegren tagit bort det som lag: hur mycket tröst tror ni de finner i det faktum att det står i en etik-bok att våldtäktsmännen inte borde gjort som de gjorde (en bok som inte ens existerar)? Hur lever man vidare som vanligt efter en våldtäkt, om man vet att mannen som gjorde detta hemska mot en går fri - vandrar runt på gatan som om ingenting, och kan springa på en på stan precis närsomhelst? Det Hillegren inte verkar förstå (kan man ju hoppas iallafall) är att antalet våldtäkter lär öka något avsevärt om det tas bort som lag. Om en man kan våldta en kvinna och gå därifrån med vetskap om att ingenting kommer hända honom, att ingen kan straffa honom för det, vad kommer då att hindra honom från att göra det igen? Precis, ingenting!

Egentligen borde kanske inte våldtäkt stå som lag - det borde inte behövas. Att inte ha sex med någon som inte vill borde vara en självklarhet för alla, men tyvärr är det inte så. Men inte heller borde vi ha en lag mot misshandel, mord eller rån - för folk borde fatta själva att man inte gör sådana saker. Eftersom att vi dock inte lever i en sådan drömvärld kan vi alltså inte ersätta lagar med etikregler som inte är straffbara. Att Hillegren inte fattar det är oerhört skrämmande.

Nä, för Hillegrens uttalande är sådant som gör en tjej rädd. Rädd för att vi inte ska ta oss framåt i utvecklingen (för let's face it - inte ens idag är samhället helt jämställt), utan bakåt. Vi ska alltså backa 100-tals år, till en värld då det är okej att våldta kvinnor hursomhelst. Isåfall kan vi ju alla lika gärna utvandra till Pakistan allihop, för det är väl i en sådan värld vi lär hamna i om en boll som denna sätts i rullning.

NRJ in the park = (N)!!!!!!!!

NRJ igår var skit. Utan omsvep.
Det började direkt med att vi hade massa fjortisar bakom oss, som även var darin-fans, hammarbyare och eslövare (ja ni hör ju själv- de blir inte värre). De var iallafall aaaasjobbiga från början tillslut, så lite aggressioner blev utspelade där mellan mig och emma (pms-monstrena) och sofie och dom, ja. Höjdpunkten var när någon längre bak i publiken kastade vatten framåt (som man fick av vakterna) och jag bara "oooh, jag skulle vilja ha lite vatten...". Emma svänger lite med sin mugg och bara "jag har lite kvar!" varpå jag får kasta de bakåt mohaha :D Även vakten gav igen senare genom att kasta vatten på en svinjobbig kille i publiken. KUL!  Man syntes ju även flitigt på storbildsskärmen och ett antal "haha jag såg dig på tvn" sms haglade in.

Hursomhelst blev det Ola sen. Han var ju duktig som vanligt och verkade gilla vår skylt :] "Team Eula är rejdo!" (för körslaget då!). När han sen sprang ner längs räcket blev fjortisarna bakom oss överlyckliga (fastän de stått o snackat skit om honom tidigare 8---)) och vi blev mos ja! Därför stack vi ut från idiotfolksamlingen direkt efter Ola och gick bak. (På vägen ut började några snorungar kaga, så då fick jag & emma ÄÄÄNNU mer damp. Trodde seriöst att jag skulle slå till dom killarna).
Fick iallafall träffat Ola lite snabbt sen :) Då blev man lite gladare! En kram och "Hur mycket text tappade jag bort egentligen??". Han tappade nämligen bort sig EN DEL i Natalie haha. Sedan råkade jag även nämna att "det här var det värsta giget någonsin", vilket kanske inte var så smart :p Fast han såg ju hur störd publiken var så antagligen förstod han vad jag menade!

Därefter drog jag iaf bort igen och mötte upp Helena och Jocke och fick beklagat mig lite (vilket var väldigt trevligt :p gosh, vad arg jag var...!). Tillbaka till gänget och säga hejdå till tjejerna (och fortsätta ignorera somliga falska!) och sen bar det av mot centralen & hemåt. Väldigt skönt att få gå o lägga sig i min underbara säng efter det!


Nu måste jag hotta i mig mitt vaniljte, för tydligen ska vi träna om 20 minuter :s (jag trodde det var kl 7!).
Hörs senare (då ska jag berätta om dagens aggression!!)

jobb, jobb, mera jobb..


GUD vad tiden går långsaaamt!! Släpp mig härifrån nu för bövelen :p

Nu blir det iallafall lunch, och när jag sen kommer tillbaka är de bara 1,5 timme kvar :D:D

(om det förresten är någon som undrar vad jag gör på jobb så har jag precis fått reda på det, nämligen: registrering av exportdeklarationer i speditionsprogrammet axs Freight". Fett va? 8))

zzzzz....

Klockan är stax över 7 och jag är på jobb. Helt ensam! Har stigit upp kl 5 idag, hällt i mig x antal koppar kaffe men är fortfarande lika trött. Ja, säg nåt man inte gör för Ola...

.

Hemma från jobb, duschad och nästan klar!
Snart heddar jag mot stan & möter upp Jénnsan. Lite helkväll på Malmöfestivalen och äntligen ska vi prova FUNBALLZ i kanalen!! Ja, jag är nervööös!

Och medan jag går och dränker mig i kanalen kan ni få njuta utav mina 2 absoluta favoritlåtar just nu:

Daughtry - No surprise

 



Ola - Sky's the limit



After work

Tja allihopa!!

Nu har jag kommit hem från vår första träning på ÖRS på myycket länge (vi flyttar ju tillbaka dit from idag). Träning blev utan häst, men med maaassa kür på bocken. Vi skulle förändra den lite eftersom att vi bara har sisådär 6 hästträningar kvar tills SM.... Efter 2 ½ timmes lattjande hade vi en nästan helt ny kür, där jag är uppe mycket mer än vad jag brukar (först är jag uppe i 1½ block typ, sen hoppar jag av och sen ska jag upp igen efter typ 3 övningar på hästen xD) och ja, jag tycker nog fan att vi gjorde den svårare nu xD Dock äre grymt att vi har en ex-gymnast i laget som ska göra salto och nån konstig skruv-grej av hästen (typ en hjulning fast man sätter inte i händerna) :).

Nu är jag dock dödligt trött (denna träningen tog på krafterna, och ryggen!) och ska lägga mig och glo på SATC :)
godnat!

yeees

OLA SKA TILL KÖRSLAGET I HÖST !!!!!!!!!! :D:D:D Så jävla roligt - ska bli sjukt kul att se honom där :D Känns som att det lär bli några stockholmsresor för oss i höst då! :D

Nu ska jag dock ta en banan, byta om och sticka (läs: cykla) till träningen. Första träningen tillbaka på ÖRS ikväll!!! Träning 18.00-20.00 sen kommer Matti (vår häst) kl 8! iiih :D

Faaaail

Om iförrgår var otursdagen måste fan igår vara faildagen.

Vid halv 4 var jag & Helena på plats på stortorget för att kolla på Rix fm. Anna och Tuvis joinade oss också i publikhavet, och ja det var väldigt roligt. Efteråt gick två hungriga Martina&Helena till subway (man vågar ju inte äta festivalmat) och käkade. Ska gå sedan, och vad upptäcker jag? Jag har satt mig i tuggummi! Kuuuuuul! -.-!!!!


Efter att ha dragit av allt jag kan (och tackat gudarna för att jag valde ett långt linne den dagen) beger vi oss mot Folkets park (ja, heeela långa biten!) för att äntligen få se Nour (Bitterfittan från ballar av stål, ni vet). Min idol och typ veckans höjdpunkt (förutom Ola på onsdag då). Vi kommer dit och ställer oss bakom de kanske 15 personerna som står framför. Ut kommer sedan en tjej och bara "det är fullt, vi släpper inte in fler!".  För självklart kan det inte vara utomhus där typ alla som vill kan se och höra, utan vi har det i en liten jävla skitlokal med begränsat antal besökare! Så ja, det var stooort FAIL! Besvikelse på hög nivå :(

Så då bestämde jag & Helena oss för att gå tillbaka till Stortorget och se Miss Li. På vägen tillbaka har vi inte direkt nån brådska, så vi stannar till i ett stånd och köper finfina vänskapsarmband :)  Kollar miss Li lite (gillar inte henne riktigt dock..) och sedan går vi tillbaka till Folkets park för nästa superstora grej på hela veckan: Maria Mckee ska spela!!
Kommer dit, och där var riiiktigt lång kö! För nej, detta var ju såklart inte heller utomhus på den stora scenen, utan i en annan liten skitlokal (där 2 stora stjärnor från USA ska spela.. SMAAAART tänkt, Malmöfestivalen!!). Vi börjar iallafall köa, sen är det stopp - fullt där med! Då står vi utanför ett tag, men när folk går släpper de in fler. Så efter cirka en timme kommer vi in, och Maria är på scen (vi fattade inte det eftersom att vi inte hörde nåt byte/presentation eller vet hur hon ser ut). Där inne är det iallafall asvarmt men vi härdar eftersom att jag så sjuukligt gärna vill höra Show me heaven (min ena begravningslåt och en låt jag älskar så grymt mycket). Helt plötsligt tackar hon för sig, går av scenen, allt ljus släcks och folk börjar gå mot utgångarna. Hon sjöng inte show me heaven!!!!  Faaaaaaaaaail!

Tillbaka går jag och helena ytterligare en gång jävligt besvikna mot stortorget för lite Timbuktu. Där är vi trötta och lacka och sitter ner hela spelningen vid sidan (jag gillar egentligen inte Timbuktu särskilt mycket, men vi väntade på Helenas lillasyster). Så tillsist vid halv 1 åkte jag hem efter 2 stora besvikelser :(  What can I say? Det är tur att jag var med bk iallafall, som klarar av när jag är tråkig och deprimerad! :p


Nu är klockan iallafall alltför mycket för att jag ska ligga här och göra ingenting. Dusch, kaffe, frukost och sen blir det Malmöfestival igen. Tror jag..


Update

Iförrgår var det 19årsfest hos Louise. Hon fick några interna presenter av mig, som typ bara vi tyckte va roliga. Men vad gör väl det? Vi är ju båda två ett broderi (snart) och ett par designerskor rikare. Särskilt Skys's the limit-singeln som Ola skrivit "Grattis Louise" på blev särskilt uppskattad. Kvällens höjdpunkt blev dock när Schmitt lyckades låsa in sig på toaletten. Till slut fick han hoppa ut genom ett liitet toalettfönster, och landa i en rosenbuske (medan alla andra stod och fotade/filmade). Youtube på det!

Igår var en lång jävla otursdag. Först jobbade jag 7-17, och sedan kunde jag äntligen stämpla ut. Då fick jag sitta i 35 minuter och vänta på bussen, för två stycken kom inte! Och jag som var sunkig, stressad och jevligt trött efter att ha suttit vid en dator och matat in siffror i 10 timmar! Vid halv 6 kom iallafall bussen, jag kommer in och sätter mig ner, ska öppna min Ramlösa, och hela jävla flaskan exploderar i mitt knä. Den pyste inte - den exploderade! Helt utan förvarning. Och lämnar mig med en stor blöt fläck i knät, på beiga chinos. Det såg helt enkelt ut som om jag hade pissat på mig. Kul! Men, what to do? Förutom att gå över hela centralen för att hoppa på nästa buss (och det är ju inte lite folk som är påväg till Malmöfestivalen från centralen sådär vid 6). Kul. När jag sen hoppar på nästa buss hem, LUKTAR det fan kiss på den bussen också! Och jag bara undrar: vad fan är oddsen?

Kommer hem iallafall, duschar och sticker in till stan igen. Möter upp Anna 08 och Tuva som ska äta (de vill tydligen ha svininfluensan). Träffar Helena och Jocke och pratar med dom en stund. Går rundor på MF med 08 & Tuva sedan och konstaterar att Malmöfestivalen iår är skit. Hamnar tillslut på Stortorget vid 22 och lyssnar på Calaisa en liten stund. Träffar Susanne, går och handlar mat till en svältande suss och åker sedan hem och lägger mig.


Mycket puligt att få sova ordentligt, men som ni kanske märker är det en röd tråd utav dysterhet i dagens inlägg -.-
Har nämligen nyss pratat med Chloe (my BFF i Portugal), som INTE kommer hit i sommar! ='(  Chloe är min äldsta vän, som bott i Spanien, England och nu Portugal. Under denna tiden som vi känt varandra (15 år drygt) har hon kommit till Sverige 1 vecka varje sommar, och bott hos sina farföräldrar (som bodde granne med mig där jag bodde innan - det var så vi lärde känna varandra). Detta året har det dock varit snack om att inte komma (hennes föräldrar ville inte eller något sådant) och nu är det helt säkert!  Så ja, jag får väl klara denna sommaren utan henne =(  Eller ja, sommaren har blivit sommar när hon har kommit- utan henne blir det typ juni-augusti! =(  Visserligen kaaanske hon kommer i november istället men det är ju för hilvedde 3 månader till!! som om inte 12 vore nog!! :(  BLÖH!

Nä, nu ska jag städa till min pannkaka, så hon blir glad. Sen blir det MF med min andra BFF.

Såhär mycket har alla ungdomsledarkurser gett mig...

Japp, och såhär pedagogisk tränare är jag för mina barn..


Horsemanship!!

Okej, fotbollen var ganska seg faktiskt. Ett snyggt mål av Elmander har blivit av dock, men inte mycket mer än så.

Så, horsemanship då! Det kom jag och tänka på idag under skötarridningen (jag fick av någon anledning inte poison, utan isak) - jag fick rida sist med honom och hålla ihop ledet. Längst bak kunde jag verkligen se hur folk rider (detta var inte så jätteduktiga ryttare). Nä, för om det är något som jag reagerar på nuförtiden så är det hur ganska nya ryttare (oftast barn då) rider.

När jag började på ridskola (låter som en gammal besserwisser, men det var faktiskt tillräckligt längesen för att man ska kunna se en skillnad) var man oerhört försiktig som ryttare. Jag minns såväl hur min gamla ridlärare (ebba) brukade tjata på mig när jag inte fick hästen att gå tillräckligt fort. "Du bara kittlar honom!!" fick jag alltid höra när jag försökte piska fart i den lata hästen under mig. För att denna häst skulle börja trava fick Ebba springa bakom och kasta en nyckelknippa efter hästen. Då lyssnade han äntligen.

Jag var långt ifrån den enda då som väldigt ogärna använde pisken i handen. Det bör man ju självklart göra ibland, men i huvudsak ska man ju använda skänklarna (och sitsen till viss del) för att driva hästen framåt. Pisken är enbart ett hjälpmedel.
Dessutom är jag en stark förespråkare för sporrar. (Och nej, inte sådana med stjärnor och vassa kanter som cowboysar alltid har i filmer). Nej, utan vanliga små metallsporrar som ger ett litet ökat tryck för hästen när man skänklar. Istället för ett piskrapp (som gör ont och dessutom kommer så plötsligt att hästen antingen inte bryr sig ett jota, eller flyger iväg), kan man mjukt pressa med sporrarna för att driva hästen framåt (vilket ju gör att hästen indirekt själv väljer hur hårt man ska trycka).

Hursomhelst! Vad jag har märkt är att ryttare nuförtiden (relativt nya) är supervårdslösa med hästarna. Drar och sliter i munnen på dom så jag känner hur ont det gör. Drar i hästen för att stanna den, för att i nästa sekund piska den för att den ska gå framåt (och ja, ni tänker väl som jag: hur fan ska hästen fatta vad man vill att den ska göra?). Och när jag var ny vågade man knappt skänkla ordentligt, för man var rädd att det skulle göra ont på hästen. Men vad har ändrats? Varför är barn idag mycket mer vårdslösa och hänsynslösa? Är detta bara inom ridsporten eller är det större än så?
Oavsett vilket stör det mig, och hade jag kunnat hade jag skickat vartenda nyblivna ryttare på samma Horsemanship-föreläsning som jag gick på för x antal år sedan. För som det ser ut nu är det inte konstigt att privathästar lever både längre och friskare än ridskolehästar. (Varför tror ni till exempel att vi har köpt ut vår voltigehäst ur ridskolan...?)

Sverige - Finland


Nu hade jag egentligen tänkt skriva ett inlägg om horsemanship, men eftersom att det inte går särskilt bra att blogga och kolla fotboll samtidigt får jag helt enkelt återkomma om det xD
Nu måste jag ju sitta här och heja fram killarna :) (särskilt safari, toivonen & danne - om de 2 senare får speltid dvs 8-))
Men jag är väl inte partisk :) Lojal kallar jag det! ;)

:D

JAG SLUUUUUTAR!!!
Jag har inte varit såhär glad sen... ja, igår vid den här tiden xD

Nu ska jag köra till stallet och träffa mina favorit-killar & sen rida!! :D

@ joooobb!

Tjihuu!!
Igår var jag så sjukligt trött efter jubb, så därför blev det inget blogginlägg! :u (Dock hann jag med 168 deklarationer igår - jämfört med de 101 jag hann men i måndags, så duktigt värre!).
Nu har jag lunchrast, men eftersom att jag aldrig är särskilt hungrig vid den här tiden på dagen när jag druckit kaffe hela morgonen (kaffemaskinen var dock sönder igår och iförrgår!! :o men nu funkar den iaf :D) så då blir lite fb, bdb, blogg o ola.cd istället på lunchen! :D

Nu är det dock inte så lång tid kvar innan stackars jag måste börja jubba igen :( fast sen ska jag iaf få köööra (me like, även om jag oftast fortfarande får minst ett irriterande motorstopp!!) och sen ska jag till stallet och rida. Nu är nämligen pållarna tillbaka, det är skötarridning och förhoppningsvis får jag därmed Poison :D

Under tiden får rix fm underhålla mig, fastän jag stör mig på 3 saker:
1. Maria - radioprataren på Rix fm efter morgongänget. Hon är tråkig och upprepar allt hon sagt i flera timmar framöver!
2. Hennes uttal på "gosedjur".. (gossedjur??!)
3. Att Hassles "Hurtful" spelas alltför ofta!

Tjingeling!

Driiiims

Måste förresten bara berätta om mina sjuka drömmar inatt! :D

Först började det med att jag, jénny, sofie, emma och helen var i något hus på en åker (vi bodde typ där) (HÄNG NU MED I FÖRKORTNINGARNA HÄR, FÖR ANNARS BLIR DE JOBBIGT XD)

Hursomhelst så bodde vi där (nära en väderkvarn minns jag - mitt i ett rapsfält) och det hade precis skett ett mord i byn nära oss! :O Samtidigt så hade S,E&H börjat bete sig skitskumt, så jag minns tydligt hur rädda jag o J var för dom xD Till exempel försökte de låsa inne mig och J på vinden! :o Vi undkom tack vare att jag och J var starkare än H och kunde trycka undan henne från dörren (H).

Till sist vågade jag och J inte va där med dom längre - jag trodde dom skulle döda oss, eller iallafall försöka! :O Men typ samtidigt som vi rymt därifrån så ringde polisen mig (för jag var av någon anledning med och ledde utredningen av mordet) och det hade blivit bevisat att S,E&H var oskyldiga :s
Istället hade Louise blivit misstänkt, och JAG fick ringa till henne och meddela nyheten xD Minns tydligt att jag bara "är det Louise?" i telefonen (fastän jag mycket klart och tydligt hörde att det var Louise som svarade xD) och bara "duu.. alltså du är mordmisstänkt.. så åk ingenstans!"


FAST,
sen var jag helt plötsligt på Malmö Stadion :D (fick alltså inte veta vem som var mördaren :(). Då bevittnade jag iallafall en match mellan MFF o AIK, och MFF vann med 6-1! Hahah betydligt trevligare dröm! :D

Men ja, se det här med drömmar är för underligt ibland! :D

Survivor!

JAPP- det är jag! Survivor of first day of work! Var faktiskt riktigt duktig och snoozade bara 20 minuter imorse (05.45-06.05). Jag brukar vanligtvis snooza en timme, fast det var ju visserligen ï 3an när man knappt fick sova alls 8-).  
Numera räcker det iallafall med 20 minuter :D

Därefter har jag genomlidit nästan 9 timmar på tullavdelningen!! Inte lika mördande tråkigt som jag trodde faktiskt - dock är det väääldigt bra att man hela tiden har saker att göra, annars hade jag smällt av utav rastlöshet!

Efter att ha övningskört hem upptäckte man hur mycket energi som lagras i ett par ben när de bara får vara placerade framför en dator i 8 timmar i sträck. Det blev en joggingtur för mig, bort till en öde gräsplätt. Lite styrka där till Kelly Clarksons dunk-låtar och lite fjanterier med handstå osv till lite glad Ola-musik! Underbart! :D

En dusch senare sitter jag här och kollar på Vänner. När det är slut om en kvart ska jag fixa lite hallonte och lägga mig i sängen o läsa bok. Behövs efter en dag som denna!

.


Nu- x antal SATC-avsnitt senare - blir det godnatt!
Imorgon börjar vuxenlivet på allvar (hade detta varit imorgon hade jag varit 6 minuter försenad). Det här ska bli så jävla bra..
Dock står jag inför ett dilemma imorgon..: Cykla till och från jobb varje dag (östra hamnen, dvs typ 9-10 km från mig?!), men vinna. Eller svälja min stolthet, skaffa busskort och ha det jävligt nice? Hmm.. vad tror ni jag väljer?

Last day of freedom!

Morsning korsning!!
Idag har sannerligen varit en dag i pure njuta-anda!

Dagen började med att jag försov mig.. Skulle upp halv 10, men blev halv 11 istället. Känns bra!
Iallafall bar det bara en stund senare av till Tuva (by bike, och Tuva bor på Kirseberg!) och träffade även Annorna där :) För vår del blev det stor & mycket god brunch i Tuvas kök, till reprisen utav Lotta på Liseberg. Saknar redan Arja! ;(
Hursomhelst movade vi oss vidare ut i trädgården med alla små missar och lite kaffe! Sedan slöade vi där i flera timmar utan någon tystnad. Härligt!

Planerna för några timmar framöver är att ligga här och njuta utav min sista dag i frihet. Imorgon börjar jag nämligen jobba!! :( Usch, det är vad jag vill (eller ja, måste xD) men det tråkiga är att det är det absolut tristaste jobbet man kan hitta :( Jag som är så social, utåtriktad och sällskapssjuk ska sitta framför en dator på ett kontor, och bara mata siffror i 8 timmar! Det är tur att det inte är mer än 4 veckor, för då hade jag väl blivit självmordsbenägen..


Nu ska jag dock byta om till shorts och linne, och sedan njuta av SATC, 3e säsongen!


TFF-MFF

3 poäng - jaaadå!! :D
Ja, matchen slutade 0-2 till MFF (mot lillebror Trelleborg).
- 0-1: Ganska fint (och tursamt) mål utav Wilton (tro det eller ej), efter en fin framspelning av Eddie.
- 0-2: Agon blir nerdragen i tröjan i straffområdet- Daniel Andersson sätter säkert straffen!

Dessutom blev Rick Kruys skadad :( Efter en himmelsblå hörna, fick han eddies fot i skallen så han tuppade av :o Började blöda o grejer, men till slut kunde han gå av planen.

Nu ska jag iallafall sticka hem till siz och kolla sommarkrysset!
Tjingeling

Mamma Mia (N)

Hej hej allihopa!!
Tänkte bara titta in nu o berätta att jag äntligen har sett Mamma Mia (filmen)! Fick den utav min "styvbror" i julklapp, men har inte haft tid och se den sedan dess (helt galet). Men igår tyckte jag och Helena att det var dags, så då tog vi en mykväll (efter en mysdag i stan med Tuva och Anna 08) i min för övrigt tomma lägenhet! Filmen var dock KASS. Att det var ABBA-låtar gjorde dock att det var liite roligare, men det var trist att handlingen var så uppenbart uppbyggd kring låtarna. Hade det inte varit ABBA-tema hade 75 % av låtarna inte varit med. (Och såklart så var den vääldigt klyschig!). ja, för jag tycker inte om filmer som är sådär sjukligt overkliga. Fast okej, nu gillar jag ju Förhäxad och Harry Potter, men det är ju sience fiction mer. Mamma Mia är bara en klyschig film. Fet skillnad!

Hursomhelst, idag har det varit trampebåt i Malmö kanal med Tuva, 08 och Cj. Sol, fika, kaffe, vänner & Ola - vad mer kan man begära? :D

Nu upphör dock bloggandet for now, det är TFF-MFF på tv!!! 3 poäng idag, annars vet jag inte vad jag gör! (Och hoppas man får se Pode mycket! :D)


Sommartider hej hej

God morgon! :)
Inte blev det mer blogg igår, tiden räckte inte tid (som vanligt tror jag att jag hinner mer på en viss tid än vad jag egentligen gör). Så istället blev det dusch och sen iväg till stan. In på AF en snabb runda eftersom att dom klyddat (den här gången var det inte jag!) och sedan mötte jag upp Annorna (stav och 08), Tuva och Cj på Cosmopolitan för en fika. Väldigt mysigt och trevligt att träffa klasskompisarna igen :) Nu (när jag har börjat jobba) är det såklart Tivoli-planer som dyker upp, men se det får flitiga och arbetsamma Martina hoppa över :(

Anyhow, efter en stund där tog jag tåget till Åkarp, mötte upp Helena, gick o handlade på deras ICA och sen körde vi till Lomma :) Det blev grillning (qournfiléer med körsbärstomater, sockerärtor och minimorötter...), chillning, tidningstittande osv :) (till efterrätten som blev mörk choklad med hallonsmak och vindruvor!). Mys på hög nivå alltså, och ja, en kväll med bästa vännen. Vad kan man mer begära?


Idag har jag vaknat upp ännu hostigare :( blöh på hosta - finns det något mer irriterande??
Nu luktar det dock kaffe från köket, och det vet vi alla vad det betyder! :D Ska dessutom prova nån skum latte-grej i som mormor köpt.. kan ju bli intressant :P
Senare idag ska jag möta upp lite pulefolk på Entré (tänk att anna 08 aldrig varit där!!) och shoppa lite! :D  Puuulet!
(Så här vill jag spendera min sommar!)

Vuxenpoäng på supernivå!

Vilken dag det var igår!
Först vaknade jag upp hos Helena (vad skulle jag göra utan bäste vän?) och tog tåget till Malmö vid halv 11. Hem och vände (bytade om och packade med mig papper) och begav mig in till stan. Lunch med pappa på Vegegården, vilket visade sig vara en anställningsintervju. För frånochmed måndag har jag jobb i 4-5 veckor framöver :) Ska alltså vara på pappas jobb (tullen, fast egentligen är det en administrativ tullavdelning, men att bara säga "tullen" låter tuffare ^^) och jobba med dataregistrering (typ sitta o fylla i uppgifter från fakturor till datorn). Verkar svinigt tråkigt för och va ärlig, men en sisådär 15000 kr efteråt är ju inte helt fel :) 1 månads jobb och sedan har jag så att jag klarar körkort, hösten, voltigen och en liten liten grej till som kommer hända i höst om gudarna vill :) underbart!

Hursomhelst drog jag vidare till Arbetsförmedlingen för ett gruppinformationsmöte halv 1. Äntligen börjar det hända saker där med :) - jobbcoach nästa liksom!

Efter mötet stressade jag vidare mot Limhamn och hem till Amanda för vår första riktiga träff. Började med att ta en promenad och köpa glass, och sedan spela tv-spel och kort hos henne :) Vid 7 hade jag egentligen tänkt gå (kom 15 och vi ska egentligen bara ha 4 timmar i veckan) men vid halv 7 kom hennes väldigt snälla pappa och frågade om han skulle laga kikärtsbiffar med fårost till mig :D Så det blev en finfin middag med hela hennes supertrevliga familj ute. Hennes pappa gödde mig dock med deras egenodlade hallon!! ("Ta nu mer hallon, Martina. Jag har förstått att du tycker om det!!"). Fråga mig inte hur... xD  Men ja, en trevlig kväll som sagt, känns ju nästan inte som jobb :) (jag känner mig dock väldigt malplacerad i deras enormt välstädade hem, bland superhälsosam mat med restaurang-upplägg, fruktfat till efterrätt och där alla är supertrevliga mot varandra). Idealfamilj i sann anda, och en bild utav hur min framtid ska bli! :)

Efter att ha varit duktig och gjort allt detta vuxna igår, ska jag nu vara ännu duktigare och gå ut och träna! Det ska bli min långa runda idag! :D
Bloggar om resedag 2 när jag kommer hem (halmstad!) :)

Diggiloo i Båstad!

Hej allihopa!!!
Nu är jag hemma igen efter 3 sjukt bra dagar! :D Jag har faktiskt kommit fram till det att ja, 1-2 veckor på Rhodos, Kreta osv (dit alla andra tycks åka) hade nog varit jävlig najs - men sådana hära turer Sverige runt som jag får åka på är inte fy skam heller! :D

Hur som helst, tänkte dela upp dessa dagarna så att det inte bara blir 1 monsterinlägg xD Så nu börjar vi alltså med i LÖRDAGS.
Efter att ha packat och fixat hela morgonen tog jag mig med stor möda till centralen & mötte upp Emma vid 2. På tåget anslöt sig även Jénny till oss och därefter tuffade tåget vidare. Väl framme i Båstad började väskkaoset. Jag upptäcker hur sjukt opraktisk min väska är (den var på hjul men liksom inget sånt långt handtag utan endast ett pyttelitet, så man fick dra väskjeveln i nån skum vinkel som översträckte armen, och dessutom kunde man inte gå rak i ryggen). Jag svor en del över min väska kan vi ju meddela xD Världens flummigaste antropomorf uppkom: väskan blev döpt till Rex (fråga mig inte - det var så jäävla flummigt hahaha xD). Jag drog iallafall honom i ett koppel, och ja- han kan ju inte heta Fido (de är ju gay) så då blev de väl Rex xD

Efter att ha gått en stund till hittade vi en pizzeria där vi fick pausa (vilket vi för övrigt gjorde 1 gång var 100e meter ändå pga Rex xD) och gå in och handla. Vidare på vägen mot Tennisstadion ramlade även Emmas hjul av på hennes väska, så den ende som INTE hade ett jävla bry med sin väska därefter var Jénny. xD

Efter en låång vandring var vi tillslut inne på Diggiloo-området, träffade lite annat Ola-folk, åt vår pizza och lämnade sedan bak all vår campingutrustning till några snälla Diggiloo-arbetare som kunde husa det under showen. Sedanvar jag så jävla rolig när emma bad mig skicka hennes väsk-hjul: Jag kastade det till henne och bara "god jul!!". Jag och min humor! :D
Diggiloo började sedan och jag, Emma och Jénny satt på tennisstadion - sjukt högt upp och långt bort från scenen. Tacka Gud för våra kikare! :D Vi hade iallafall ett stort lakan med oss som vi helt enkelt bara skrivit "EULA" på, som Ola hittade redan i början av Natalie! :D Så ja, då började han ju peka o ha sig som vanligt, så efter det visste han var han hade oss ^^

Efter hela showen var det den flummigaste signeringen jag någonsin varit på!! Vi vart tvungna o hämta vår packning så den fick följa med i signeringskön. Och ja, vad ska man säga om köningen? Jénny trillade av sin väska och skriker över hela området, vi skickade SOS med min ficklampa, spanade på Ola i våra kikare, kom på ordlek med Olas låttitlar, gnällde på Rex, skrek "HANDIKAPP!!" en sisådär sjuttioelva gånger (sedan diggiloo i skurup) osv osv. HELT GALET xD

När vi kom fram till Therese var vi alltså väääldigt uppflummade, och hon bara "nejmen, vilka fnittertippor!!" och började skratta åt oss hahah xD Ola hade även han väldigt roligt åt oss, och det faktum att vi släpade runt på stora resväskor, sovsäckar och tält: "Ska ni campa??". Det var lite roligt snack där om vår tältning, och sen när vi skulle gå så han bara "Jag skulle förresten hälsa från Thomas att han gillade er skylt!!". Hahaha tydligen hade han (Thomas Petterson - komikern i Diggiloo-gänget) diggat vår skånska stavning till "Ola" xD

Vi ställde oss sedan sist i kön igen, eftersom vi ville ta en bild med Ola och allt skit vi hade med oss xD Så han kommer bort till oss o våra väskor, och snor åt sig Eula-lakanet som Emma hade om sig o bara "Detta ska ju JAG ha!!". Sen blev han lika flummig som oss. "VI TÄCKER ÖVER EMMA!!!"  hahahaha. Bilden blev därför som den blev (så jävla oss xD). Ola verkade dock bli nöjd med resultatet när han drog åt sig kameran "Den är KLOCKREN!!". Haha tönne!!

Sedan skulle vi gå därifrån, vilket blev samtidigt som Ola. Turligt nog var det, för då får vi det oerhörda nöjet att se när Ola hoppar till som FAN för att en hund skrämde honom. Hahahah, han bara "OH SHIT!!!" "SHIT vad rädd jag blev!!" & "är det en VARG eller??"  Och ja, jag, emma o jénny börjar ju skratta ÄNNU mer än tidigare, och precis då kommer Brolle o han bara "hallå tjejer, är ni fulla eller??". Hahahaha, pricken över i!!

Sen bar det tillsist därifrån! En lång vandring tillbaka (vi hade tidigare spanat in en gräsplätt - omgiven av buskar och träd - ganska nära stationen där vi tänkte ställa vårt tält) där vi turades om att dra Rex/bära emmas handikapp-väska/slappna av med jénnys hela väska. Till slut kom vi fram och då jävlar skulle det resas tält!! Utan särskilt mycket hjälp från min sida var det ganska snabbt uppe och vi skulle börja gå in på gräset i skogsdungen (vi satte upp tältet på vägen utanför). Dock hinner jag bara ta ett steg in i gräset när jag upptäcker en FET groda!! Alla får typ panik och totalvägrar att gå in där! xD Så ja, vi bar helt enkelt det uppslagna tältet bort till stationen och satte oss på grusvägen där, ca 15 meter från stationen. Hahaha, så där sov vi hela natten (efter att jag haft ett jävla bry med min sovsäck).
"Varför har jag ett HÅL vid mina fötter? Har ni det?!"
"Hur fan ska man kunna RÖRA sig i en sånhär??"

Verkligen lyckad camping här!!




NÄSTA DEL KOMMER IKVÄLL ELLER IMORGON!! :D

Gah!

Houston, we have a problem...





- Packa

- Fixa Sven-inge
- Ta fram biljetterna
- Leta upp mobilladdare
- Fixa sovsäck
- Fixa liggunderlag
- Hämta kikare hos mormor

- Kolla lakan till skylt
- Fixa matsäck
- Städa till Pancakes
- Kolla ficklampa

FIIIIX

Gooood morgon!!

Här sitter jag, med en kopp kaffe duh :u (dock helt svart idag - känns som att det behövs med tanke på det kommande dygnet ;D).
Igårkväll begav jag mig till Kirseberg (till Mässingshornet närmare bestämt) för att lyssna på när naturkillarna skulle spela (nej, det är inget nytt jättepopband - våra klass/parallellklasskompisar! :U Kvällens höjdpunkt var dock att TUVA skulle komma dit! Människan har nämligen varit i Kina i en månad, och skulle anlända i Sverige blott några timmar innan spelningen på Mässe. Eftersom att hon dock bor 20 meter från stället tänkte hon komma ändå:D Jag, Louise och Anna stav stod och glodde mot utgångarna HELA tiden, och när klockan tillslut blivit närmare 10 kunde vi inte vänta längre. Vi sprang bort till Tuvas hus, knackade försiktigt på och Tuvas pappa öppnade. Vi frågade efter Tuva o han bara "ja, hon e där inne *peka mot toaletten* - kom in!". Och ja, mycket riktigt stod Tuva inne på toan i bara handduk hahah :D Så det blev blöta kramar för fulla muggar! :D

Vi drog iaf med henne till Mässe rätt snabbt, och sedan bar det tillsist hem för min del vid halv 2.

Idag har det varit upp i ottan för att fixa allt. Rätt mycket att fixa faktiskt, men jag betar långsamt med säkert av listan :)

To do:
- Packa
- Fixa Sven-inge
- Ta fram biljetterna
- Leta upp mobilladdare
- Fixa sovsäck
- Fixa liggunderlag
- Hämta kikare hos mormor
- Kolla lakan till skylt
- Fixa matsäck
- Städa till Pancakes
- Kolla ficklampa

Nu ska jag dessutom ringa till Ebba (kassör i voltigestyrelsen) och tigga till mig ett par nya inspänningar till Merlin/Jacques från EM (a).
Poss!


RSS 2.0