Sen torsdagskväll

Vet ni vad jag älskar?? Jo, att köra bil!! :D Var ju ute och brummade innan träningen idag, och började som vanligt ute vid ÖRS (fosie industriby). På gatorna där kör ungefär 3 bilar i timmen, och då är det 3 andra övningskörare xD Iallafall är det ett väldigt bra ställe att börja på (iome att jag fortfarande är lite osäker på dragläget). Iallafall movade vi oss snabbt ut på de riktiga gatorna vid ekohallen där och tränade mycket på svänger (var man ska ligga i filen osv). Lite småtråkigt kunde jag tycka, men det är säkert nödvändigt att kunna.
Hursomhelst bar det sedan av ut och in i rondeller (jag kan köra i rondeller!!) och helt plötsligt var jag nära den gamla vägen till Svedala, så hejsan hoppsan där fick jag köra!! Upp i 70 och allt (H) haha. Och på detta sätt spann vi ju vidare, så jag fick köra hela vägen till Bökeberg! :O:D  Det värsta var dock när det kom ett jävla tåg! (ofta liksom xD). och givetvis var det en FET uppförsbacke precis innan spåret!! Men, jag lyckades både stanna och starta igen i den, efter att tåget passerat :O 
Nä, lide coolt vare allt att cruisa runt där bland alla bilar, och köra in på Bökebergs gård :D (synd bara att ingen såg mig ;() Nä, idag är jag faktiskt stolt över mig! :D

Träningen gick också rätt nice :) Var Regent och därmed ingen lagkür förutom på bocken, men det tar vi på torsdag! :D Lite grund var också skönt att få gjort. Tävling redan den 19e april ju!! Hemmaplan på ÖRS :) osäkert hur/var jag ska tävla bara, men det tar vi när det kommer.
Imorgon blir vi även anmälda till tävlingen i Holland- wiiiiie :D

Nu slits man iallafall av beslutet mellan att påbörja nästa Psykologi B-uppgift eller att gå och lägga sig. Dels för att jag är trött (både i huve och rygg) och dels för att jag har Svenska B-nationella (uppsats) imorgon i 5 jävla timmar! -.- Känns kanske som om man bör vara utvilad då? Mjo, jag tror jag gör så faktiskt.. Godnatt med er!

Veckan innan lov - viktigt viktigt!

Tjoho, I'm back!! *paus för applåder*. Aa, lite applåder förtjänar jag faktiskt efter gårdagen.. Den var läskig :s! Men men, jag överlevde, och kunde faktiskt resa mig ur sängen idag, wiho!
Och tur var väl det, för i skolan väntade en trevlig religionsdebatt!! :D Nej, skämt åsido - den blev inte alls lika intensiv och drivande som jag hoppades på. Kan vara eftersom vi var 11 stycken på 30 minuter... hmm, kanske har nåt med det att göra ja.. Mycket mer än så hände väl inte idag, förutom att fysiken börjar bli riiiiktigt jobbig nu! -.- Ni ska få ett smakprov på dagens anteckningar imorgon (eftersom att de såg lite extra djuriga ut ;)). Men, jag ska passa fysiken och sen in på vård/biologi-linjen o sen jevlar i de slipper jag fysik för all tid och evighet! :D

Nu ska jag ta och byta om. Snart ska man ut och brumma med bilen och sen blir det träning! (På tal om träning ska ni få höra 3 voltige-glädje-news :D):
1) Träningen i torsdags gick ganska bra :) När jag gjorde cp-upphoppet (som faktiskt börjar bli väldigt roligt nu), så min tränare bara "Vad har hänt med dig?? Är vi säkra på att det är Martina vi har där uppe?" . Vet dock inte om jag bör ta det som att jag var dålig innan, eller bara blivit bättre :p  - jag väljer dock det sistnämnda! :U
2) Merlin i söndags! Efter att ha kämpat i en timme i söndags med o få ut honom på den jevla volten (kan berätta att det ändå inte gick, utan sandra fick gå där ute hos honom hela tiden), gick han nu ut efter typ 10 min :D visst använde jag mig utav 2 små knep, men det är försumbart såhär i början! :U Väl på volten gick han hur snällt och fint både i skritt och trav..- YAY! :D
3) Min tränare avslöjade något i bilen på väg hem i tisdags. Något som jag visserligen redan typ visste via lite inside-info, men de va kul att få de bekräftat! :D Dock är det inte helt officiellt än, så skriver det inte nu, men det är iallafall kuuuuul! :D Oerhört skönt! :)

poison<3

Det finns inget dåligt humör som en häst inte kan fixa. Så jag stack till stallet och träffade mina killar :) (poison, baguette, jacques, kalif och merlin). Skötning av poison - väldigt mysig idag faktiskt! Annars är poison en sån häst som är väääldigt mån om sin frihet (han har blivit kvarlämnad på betet, när de andra hästarna åkt hem, flera gånger. Så där har han fått stå kvar med enbart ett gäng kossor bara för att det inte gick och fånga honom haha). Hursomhelst tycker han alltså inte om att känna sig fångad, så därför brukar han backa undan när jag kramar honom eller klappar honom i huvudet för länge (eller ska sadla honom haha). Idag var han iallafall jättegoosig :):)  Vi stod och kramades läänge och tillslut la han så jäävla mycket vikt på min axel (hans huvud) xD men det var väldigt mysigt! :)  och så säger dom att hästar inte förstår människor... Min pule-gaus! :')

Nu är man iallafall hemma och klockan är halv 5.. usch, känns som om man sovit bort hela lördagen!! Jag som ska vara så stressad och tidseffektiv borde väl veta bättre än att sova hela morgonen! -.-  Men det är ju så skööönt :)
Nu blire iallafall lite fixpix, ska städa mitt rum och sedan kommer suss ikväll, och så blir det vidare till en pule-fest hos axel. Jag och Louise har som mission of the evening att främja EARTH HOUR även på festen. Gör det ni med, vetja! :D

pist off-morgon!

Om det är något jag stör mig oerhört mycket på så är det dålig framförhållning! Utan framförhållning kan man inte planera, och vad tycker vi om det? (NNNN)!! 
Nä, så idag är jag jävligt sur på Malmö stad -.-
1) MFF spelar mot Kosovo idag klockan 13.00 - (vilket Peter upplyste mig om vid 12). Hemmamatch tydligen, vilket innebär ==> Jag kunde varit där!! Men nej, upptäcker inte att det är hemma förrens 12.30 - hinner jag ta på mig, sminka mig och ta mig dit på 30 minuter? ÄEH!
2) Inne på msn 12.50 upplyser Jénny och Emma mig om att Robin B har spelning idag, i malmö! Hinner jag ta på mig, sminka mig och ta mig dit på 10 minuter? ÄEH!
3) I allt elände försöker jag trösta mig med att iallafall se matchen live på sydsvenskan (som dom skryter så jävligt med att man "kan"). Funkar det jävla skitet?! ÄEH!

Där fick man för att man tog sovmorgon nån jevla gång! -.-

Veckans klipp!

Veckans klipp ska ni ju få också!! :)  En sviiiinigt bra låt av en sviingigt grym sångerska kommer här:




Glöm inte att kolla in Lets Dance ikväll förresten - tv4 kl 20.00 (som om ni inte visste det..).
Blondinbella ska vara med! ^^

Dreams are comin' truuuue :D

 Minns ni när jag avslöjade min djupa, inre längtan om att en dag kunna åka hur fritt som helst, direkt från skolan till stallet och hästarna? Idag var en sån dag! :D
Efter att ha åkt från skolan vid halv 2 (slutade 11, är det inte konstigt??) cyklade jag bara hem, bytade om och cyklade vidare till stallet. Väl där fick man lite "wooow, är du här som ryttare idag?!" av div. ridlärare haha ;p nu för tiden är de vana vid att se mig i mjukisbyxor bara. Men se, jag kunde dra till med ett par ridbyxor också :)
Det märks verkligen att man är i stallet mindre nu - ridlärare o andra hugger en såfort man visar sig nuförtiden! :p Idag handlade det om ridhuset på torsdagskvällar (som jag får bestämma vad vi ska göra med (H)). Det skumma är att trots min lilla närvaro i stallet är det massa stallungar som vet vad jag heter och alltid hälsar lika glatt :o Lite coolt de där ;) men samtidigt lite småpinsamt- medan dom hälsar och pratar hur trevligt som helst får jag liksom "ööm.. du!". Lite synd :p

Iallafall!! I stallet fick jag rida istället för Kristina som inte mår bra idag. Jag tackar och bockar! :) Ridläraren bara "du vet vad som gäller- Judy eller Bagutte!". Typ de 2 nyaste hästarna som drar iväg lite då och då :U  Även om Judy är mer min typ av häst blev det Bagge ändå! :)

Nu är man iallafall hemma och har duschat och sådär :) ska röja upp lite på mitt rum nu, sen ska jag sticka till louise och "projektarbeta". (Var tänkt så men eftersom att vi ska göra cheesecake och glo på Lets Dance-finalen också tvivlar jag på att vi lär få så mycket vettigt gjort xD). Och så måste jag ju laga middag också... jösses, nu måste jag rusa!

Slitsamt värre.

Hemma från träningen- äntligen! Gud vilken jobbig träningstid det har varit... Lite småbra träning, gick väl inte helt fy skam men inget glänsande heller direkt. Det värsta är dock när man slängs in i nya saker som andra fått göra innan men inte jag. Visst vill man göra allting skitbra, men hur ska det gå om man precis börjat prova? Som idag till exempel, när jag skulle göra ett block jag gjort en gång i skritt, ingen gång på bocken! Visserligen gick typ hälften faktiskt, men ändå. Det är svårt att vara nöjd när det inte går helt bra, även om jag vet att jag gjort mitt bästa och hade dåliga förutsättningar från början. Ibland känns det verkligen som att jag är den ende som aldrig får göra fel!

Iallafall var det inte slut efter träningen - då skulle vi rulla in 2 jättetunnor med foder! Påpekas bör att de stod inne i en hästtransport, ute på bakgården med djupa vattenpölar och gegga, i ösregn, och vägde typ 100 kg. Dessa skulle lastas upp på en säckakärra uppe i transporten och sedan in i stallet och voltigerummet. Det roligaste var när vi skulle tippa över den, så säckakärran ställde sig på hjulen. Jag hoppade och hängde mig i handtagen, säckakärran rör sig inte en millimeter bakåt. Annica får ta tag i mig midja, och dra mig neråt för att öka tyngden - tung var den ^^  Eller när vi bumpade ner för de små "kanterna" som finns på rampen på en hästtransport, med typ 5 cm emellan: bump, *rull*, bump, *rull*, bump, *rull*, bump, *rull*, SPLASH- ner i en vattenpöl. Och jag bara "Det är ju som Flumride!!". Lite småkorkat, men visst ligger det lite sanning i det hela xD

Nä, så väl hemma var man ju liiite trött och liiite ont i ryggen efter att ha asat in dessa 2 fedetunnor. Inte är det en dans på rosor att vara voltigör, inte. Så för mig blev det ett varmt bad såfort jag kom innanför dörren, som fixade ryggen lite. Men ajaj, Lena kommer inte bli glad på mig på måndag .. :/  Råkade dessutom somna i badet tror jag, inte helt bra va xD  men äh, nu blir det dags att ta tag i psykologi-arbetet. Ska "göra intervju med mamma" nu (som jag kommer kalla det i arbetet). Bör läsas som: "hitta på fejkade svar som låter bättre".
Sov gott era-jävlar-som-inte-har-fågeln-i-psykologi-och-kan-sova-gott-och-snart. Och nej, jag är inte bitter...

Quick-date

Hej allihopa!
Nu blir det ett kort inlägg - upptäckte nyss att jag har väldigt bråttom! -.-  Kom hem från skolan för bara en stund sen och här har man suttit och vandrat runt på det fantastiska cyber-nätet. Så INTE vad jag behöver men whatever! Fett studig dag med bara 10 minuters lunchrast typ (och 70% har spenderats på datortorget för o skriva klart labbarna!).
och labbarna ja! Biologilabben skrevs klart - 6 sidor där! På kemilabben fick jag göra om diagramen hela tiden kändes det som!! Datorn ville verkligen inte som mig! En gång fackades det helt och felmeddelanden dök upp - dokumentet visade bara några små rutor!! Panik typ, en hel labb försvinner på deadlines-dagen! Dock hade man Emil några datorer bort som kunde hjälpa mig att återskapa hela dokumentet! :)

Nu blire iallafall brått! Bussen går om 10 minuter och jag har inte ens bytat om....

Greys anatomy <3

Så börjar ännu en dag lida mot sitt slut (om jag har tur). Fett suck på mycket allså, men äh. Snart blir det läggdags, man är ju liite trött efter att bara ha sovit 2 timmar inatt ^^ :(  Och imorgon är det träning dessutom. Och ingen psykologi. Dvs bara svenska, håla (där jag ska skriva klart både psykologiarbetet och kemi-labben) och tillsist en kemilabb. Slutar vid 2 mao.  Och sen ska träningen gå fantastiskt bra! :)

 Nu har man tom haft den obligatoriska Martina-tiden till Greys, men jäävligt trött är jag! :o Funderade på att gå ut o göra en kopp varm oboy, men äeh- är ju inte lördag idag! -.-
Nä, nu ska jag skriva lite till på labben, samt skriva en lapp till lag 2 om hur dom ska ta hand om hästen och hästsakerna, och sen ska jag nanna.
Sov gott allihopa!


|-)

Så är man hemma och duschad och tankad (med kaffe & kiwi<3) och nu ska man börja skriva på psykologiarbetet!! :D Underbart, helt enkelt. Funderade på att ta en all night'er men äeh - jag är för trött!! -.-  Några timmar nu, sen blir det bums i säng!
För att spä på det ytterligare ska ni få ta del av mina kommande veckor:

- Vecka 13
* Labbrapport, Kemi B
* Labbrapport, Biologi B
* Psykologi B-arbete (monster!)

-
Vecka 14
* Muntlig examination, Religion A
* Skriftligt inlämningsarbete, Religion A
* Nationellt prov (uppsats), Svenska B
* Psykologi B-arbete

- Vecka 15
"Loooov". Halleluja!

-
Vecka 16
* Fysik B-prov, 4 kap!
* Projektarbetesinlämning

- Vecka 17
* Kemi B-prov
* Biologi B-prov

- Vecka 18
* Voltigetävling i Holland! :D
* Antagligen Historia A-prov

- Vecka 19
* Biologi B-prov
* Slutprov, Matte E (3 kap)

- Vecka 20
* Slutprov, Kemi B (typ, 12-13 kapitel)
* Digital bild, inlämningsuppgifter!

-
Vecka 21
* Slutprov, Fysik B (typ 12 kapitel)


Liiite synd är det allt om oss.. :(

Motivation-akuten!

Då var man hemma igen då (ensam hemma idag/inatt!) efter en lång skoldag.
Ganska intressant var den - roligast var väl ändå att se hur road matte-per var av min och tuvas vilda diskussion i korridoren angående kvinnor i islam, och hur trött klass-per blev på oss när vi fortsatte under hela hålan i passagen xD
Skulle ju egentligen varit Religion A-debatt idag om just detta, men ajdå - läraren inte där: debatten uppskjuten en vecka. Så inte vad vi behöver!
Efter en rolig biologilabb, där vi upptäckte hur grym reaktionsförmåga jag har (*host*0,13 sekunder*host*) är man alltså äntligen hemma- och brottas med den vanliga bekvämligheten som inträffar varje tisdag- och torsdageftermiddag.
För hemma nu, såhär vid halv 5, har jag en timme på mig att äta något, byta om och hinna skriva lite på psykologiarbetet, för att sedan åka till träningen. Och oj, vad det krävs viljestyrka att göra detta, när man känner hur mycket skolarbete som hänger över en och man vet hur länge man får sitta uppe med det inatt. Då lockar en lugn, mysig pluggkväll med te och mjukisbyxor (och plugg i mitt eget tempo) mycket mer.
Som tur är vet jag ju iallafall att allting är annorlunda såfort jag träffar laget och börjar träna. 
Och när vi står där i ridhuset och ska upp på hästen - då vill jag inte vara någon annanstans i hela världen.


vart tar alla saker vägen??

Nu är jag så lack på dessa jevla troll eller älvor eller vad fan det är! :(  Nyligen färdig med min biologilabb (förutom de 2 diagrammen jag ska göra i skolan och peta in imorgonbitti - fattar mig inte på nya word!) och så ska jag lägga över den på mitt USB-minne. Gissa vad som är borta?? MITT USB-minne. Som jag ju aaaaldrig använder och är typ beroende av -.-!!
Gah, jag blir tokig!


Måndag.

Vet ni vad jag hatar? Jo, de troll eller älvor (eller vilka magiska varelser det nu är som gömmer undan ens saker) som verkar bo hos mig! Min feta necessär med en massa smink och min mobilsladd (till datorn) har varit borta ett tag. Det nya är nu en psykologibok om hästinlärning (en som jag läst och markerat vettiga stycken i till den teoretiska delen i mitt projektarbete) samt min fjärrkontroll till tv'n! Jösses amalia..

Något annat jag stört mig på idag är långsamma människor! Det låter ganska så egotrippat, men jag hatar människor som går ivägen! :p Särskilt de som går långsamt, och utspritt över hela korridoren, så det inte ens går att gå om. Så bakom dom får stressade och små-svärande jag gå :U

Men, nu ska vi ju inte vara så negativa! För vet ni vad mer som har hänt idag? Jo, jag har fått min studentmössa!! :D (och tröja, champagneglas och visselpipa haha). Och skolan bjöd på 2 glädjeämnen:
- Tuva bad lite snällt till Bertil, som flyttade fram biologilabbs-deadlinen till torsdag, istället för imorgon!
- Jennifer, som efter fysiken kom och berättade att psykologi-lektionen imorgonbitti är inställd (=sovmorgon!), och arbetet (som också egentligen har deadline till imorgon) behöver inte lämnas in förrens senast fredag.

Så visst har dagen varit bra! :D  (särskilt pga de sistnämna som resulterade i att jag, jennifer, tuva och sillkompis hoppade och kramades i korridoren á la Ola-efter-idolaudition).
Sweet!

Bilder!

Nu har jag äntligen fått låna systers mobilsladd, så nu kommer lite bilder :D (fett random bilder men whatevoor).




En håla i skolan som gick åt till att bevisa att man inte kan slå E100 på vår käre vän miniräknaren.




Tummen upp för fysik, eller hur Louise?




Puuule-labb!




En underbar latte och hallonboll på Syrran och Brushan under en vanligt fredagsfika




med sillkompis, cj, louise, tuva




filippa och pelle! :)  (observera hur lik fishy tuva blev på denna haha xD)




Släktkalaset hos Peter! Padde missuppfattade nog handdukens användningsområden...




Sandra hade en grymt gullig banan med sig efter träningen i söndags! :D




Såhär såg jag ut efter en slitsam träning i tisdags! (Knattarna mobbade mig för att jag såg "sportig ut":  "ja, med svarta byxor med ränder.. och en röd jacka.. - OCH SÅ DET PANNBANDET!"




och såhär taggad var jag inför träningen i torsdags :D (det nämnde jag väl?)



.. i världens snyggaste tröja, I may add!

saturday daaaaay

Hurra hurra, det är lördag! :D 
Lite hurrande blev det även igår - Mormor hade 70-årskalas med mig, leo, systrar, mamma, peter, hennes 2 systrar och deras karlar. Blev faktiskt över förväntan-trevligt :) dom dära gubbarna är för roliga alltså! :D ingvar och arne - the muppets haha xD Till exempel satt mamma och höll i leo, arne sitter i soffan en bit bort och bara "leo.... leo!.." , o sen tittar han på mamma med gravallvarlig min och bara "e han döv?", som för att han inte svarade eller nåt xD  och sen höll mormor på att duka ut och sa nåt spydigt och han bara (med samma min) "ska du ha grädde i ögat?!". Haha på en bred gubba-skånska xD Kul kul...
Där fick vi iallafall massa krubb - smörgåstårta (med martini! tänk att mormor bjuder mig på det..), asgod hallontårta (med vin!) och tillsist lite godis och chips :)
Vid 10 rullade jag ut därifrån, och hade sikte mot Fridhemstorget där sillkompis bor temporärt och så blev det NV/NI-umgänge :) och trots avstängning av tvn av cj, brottning med tuva, skymmande av tor, sitta-ivägen av filippa och stå-ivägen av schmitt lyckades jag ändå se den sista scenen i Hundtricket!! :D Den är så himla fiin :') faboritfilm!<3  Den ska padde allt få bränna till mig..
Efter att ha blivit iväglurade på fel håll hem av Tor, mötte jag saknade Ninus (en gammal lagkompis) på den feliga bussen. När hon frågade ute på "Grönbetet" om vi skulle av där, förstod vi att vi åkt fel xD Tillbaka igen och vänta lååång tid på bussarna!

Idag sov man alltså liite för länge :( men sen blev det kröning!! :D Ut i riktiga trafiken med korsningar, trafikljus, mötande bilar, vägarbete och rondeller idag- fick bara motorstopp en gång i en korsning xD stolt över mig själv faktiskt xD
Iväg en snabb runda till ÖRS och hälsa på mina 5 killar där ^^ och sen jogging hem - duktigt värre!
Nu blire lite fixpix och sen får man nog påbörja färden.. Ikväll blir det filmkväll i Höör!
Må väl allihopa! xD

Veckans klipp!

Denna veckan kan jag faktiskt inte välja mellan 2 stycken (a) Helt enkelt eftersom att jag lyssnat på de båda lika mycket :)

Först ut har vi (hör och häpna, emma!) Erik Seeeeg-erstedt. Saturday Night!
En riktigt svängig bit detta! Lite sommar-feelings dessutom :)





Det andra klippet bjuder på världens bästa låt med en grym sångerska.
TAKE THAT, Hanna Hedlund! Så här ska låten sjungas!


Voltigesnack igen dåva...

Ja GUD så kul det är att skriva om voltige när det börjar vända! :D
Igår åkte man iallafall till Bökeberg och var där klockan 6 eftersom att jag har hästen denna veckan. Då ska man egentligen borsta Ramati och Regent, mocka till dom och väga upp hö. När jag börjat mocka till Ramati kommer Lina (min linförare) och bara "Martina, kan inte du skritta Regent lite istället, för han har inte varit ute idag. Så kan jag mocka istället?". Haha jo tack! :U Så det blev en mysig barbacka-skrittning i en halvtimme med Regent på ett tjockt varmt vintertäcke :D  Att han bara stått inne hela dagen märktes dock - en liten gungskritt hade han allt haha xD och på vägen ner tvärstannade han när han såg 2 sulky (bakom 2 ponnier då).. det var ju sjuuukt läskigt xD

På träningen blev det cp-upphopp igen - bygger bara på mina blåmärken här va xD  + ett jävla halsstående som fortfarande inte funkar såfort en flyer kommer upp :@ gah, jag blir tokig på det!! (bygger även på blåmärket på benet).
2-mannablocket med Eira går dock fortfarande finfint :)  Likadant sista blocket, även om vi inte gjort så mycket där. Det läskigaste hände där dock under ena hästpasset! :O

Ramati (som under hela küren gått jättedåligt och nästan brutit av till trav lite då och då) gjorde helt plötsligt en jätteökning. Som tur var hade vi precis gjort en övning (och inte hunnit påbörja nästa) så både Emelie (flyer) och Sandra (lyftare) stod på fötterna. Trots det flög båda två bakåt (eftersom att det kom så kraftigt och oväntat), så Sandra hamnade typ på rygg på Mattis bakdel med Emelie på sig! :S  och allting hände på några millisekunder! Otroligt nog lyckades jag dock få tag i Sandras hand och kunde dra upp dom. Så ja, det gick ju bra- men sjukt läskigt var det! :P
Dock var vi uppe strax igen och gjorde om upphoppet, och då gick det galant :)

Med allt detta tumultet var det skönt att få åka hem sen - man blir jääkligt trött av att küra så där mycket :p men det är oerhört skojigt!!

Men inte var väl kvällen slut här! Nej, väl ute på gatan hemma 21.50 blev det rusch upp (sprang in i ett staket -.-), en supersnabb dusch, ombyte, packade en liten väska och sen stack jag ner till busshållsplatsen - allt på otroliga 15 minuter xD  Jupp, för det var ju som sagt jamkvällMässehorre, så givetvis fick man ju försöka hinna dit :) Vilket jag också gjorde (till allas stora glädje (H) ;)) och så blev det lite trevlig musik där :D Därefter fick man även skjuts till Triangelen utav Louise. Stackaren fick anmärkningar hela tiden haha xD "eco-driving: kör så fort du kan!!". Och intet att förglömma: katapulten till LÄ. Haha det var en rolig bilfärd! :D


Taggning

Nu lever jag igen! :u  Att komma hem från skolan igår var väldigt skönt ska ni veta - det blev en två-timmars-nap med katten ^^ :D
Kan även glatt meddela att fysiklabben är inlämnad nu! xD men vet ni vad det värsta är?! Som bekant satt jag hela natten i tisdags och försökte hitta ett fel på mina uträkningar - ett fel som inte fanns! Jag provade alla möjliga kombinationer med ekvationerna. Uppställningar hit och dit, cosinus, sinus, tangens - allt möjligt! Dock har det visat sig att mina ursprungsvärden är heelt skumma, troligtvis vare nåt fel på min amperemeter! Ofta liksom! -.-  men men, vart ju positivt att jag inte räknat fel någonstans iallafall! :u  lite smått störigt bara att man satt hela natten och letade efter ett fel som inte finns.. nåja.

Nu har man nästan nyligen kommit hem från skolan, och om en halvtimme måste jag sticka till träningen! Blir nog en rolig träning ikväll :D är väldigt taggad ...... :)
Efter träningen kanske man sticker till mässehorre också.. vår allas Full House ska nämligen dit och jamma igen xD och en kväll på Kirre är väl inget man tackar nej till! Dock blir det liite stressigt kanske.. Aja, vi får väl se vart vindarna bär mig! :)  spännande, spännande...


För övrigt kan ju meddelas att jag (efter enbart 4 rundor) ägde ut Sofia på Mario Kart idag :D Jag & Yoshi har visat sig vara ett vinnande koncept.


När morgondagens morgon glimmar (8)

God morgon everybody! (eller kan man säga god morgon om man aldrig gått och lagt sig?) Hm...
I vilket fall som, härligt med morgon! och väldigt härligt är också det jag fått gjort inatt! (nej, jag har fortfarande fastnat med fysiklabben :@), men däremot har jag skrivit 6 veckors träningsdagbok!! :D och det är inte lite! Vääldigt skönt att ha det ur vägen - nu är det nämligen bara förra veckan kvar att skriva tills de ska lämnas in imorgon :)  Labben ska jag fixa i eftermiddag!

Konstigt nog är jag inte särskilt trött heller :S eller konstigt e det kanske inte - jag har ju hällt i mig x antal kg koffein xD eller okej, kanske inte kg... men MYCKET iallafall xD  Stackars Trassel har legat i fotändan av min säng och glott surt på mig hela natten haha. Lilla tjockisgumman brukar ligga mig varje natt och sova - inget sånt har det blivit inatt inte.

Men, nu får man väl börja fixa sig ^^ om typ en timme blir det dags att cykla till skolan (bläh). Nä, onsdagar brukar vara rätt chilliga. Och när jag kommer hem ska jag hämta Trassel och så ska vi gå och ta en tupplur nån timme :) Även Pancakes kan få va med - den stackaren har väl inte heller fått sova, med tanke på att ljuset har varit tänt och musik har varit på hela natten. Stackars gosedjur! xD

Ibland är jag för envis för mitt eget bästa.

Shit vad jag hatar fysik ibland!! Efter 4 ½  timmar vid laptopen och 4 koppar kaffe (råkade dock spilla ut en halv kopp i bokhyllan), har jag fortfarande fått fel reslutat på den jevla labben!! 
Om ni inte förstått det redan sitter jag alltså och jobbar på en fysiklabbrapport - hate them!  För jo, enligt mina värden och beräkningar ligger Bjh (jordmagnetiska fältets flödestäthet uttryckt i en horisontell komposant)  på runt 8. Efter att ha kollat runt på internet vet jag att den ska ligga på runt 15-16. Vidare har jag beräknat Bj (det jordmagnetiska fältets totala flödestäthet typ) till ca 24, tack vare internet vet jag att det ska ligga vid 50.

Någonstans måste jag alltså multiplicera med 2, då stämmer både Bjh och Bj relativt bra.. men var?? Och här sitter man med dokumentet framför sig och block och anteckningar i knät och stirrar blint. Felet är precis framför mig men jag hittar det inte!! Ååh vad jag blir förbannad på den här labben!!

rockbjörnen - take me back!

Medan ni tappert väntar på mitt nästa blogginlägg (som väl kommer imorgon nån gång - bortsett från detta då), kan ni ju få titta på en liten film! :D
Det är från Rockbjörnen iår, vid bakdörren. Proppen hade varit inne och snackat med Therese antagligen, hon kom ut, vinkade oss till sig och kallad ut Ola när vi stod där. Så jäääävla underbart! :')



22/1 2009 - Lätt en utav de bästa dagarna i mitt liv. I can look at the clip over and over again :)

VOLTIGEVOLTIGEVOLTIGE

Hej alla trevliga (och otrevliga?) läsare! :U
Vilken dag det har varit för Martina 8)  Skola, leta present till mormor (utan framgång, I may add), träning! Och vilken träning! :D Inte ett enda grundpass, bara kür!! :D  Först blev det dock strömupphopp där jag skulle få prova på ett ganska skumt upphopp till küren. Går ut typ på att överkroppen inte ska upp, och fötterna ska upp först - inte höften. Det är alltså typ helt tvärtemot min nyinlärda teknik x)  Detta upphoppet kändes iallafall dödsdömt- sjukt klumpig känner man sig på bocken liksom! ^^ Men se där, jag blev felbevisad eller vad det heter xD Det var mycket lättare än vad jag trodde! :D Ganska så roligt också. 3e gången nuddade jag inte ens Nattis (ska göra detta cp-upphopp upp så jag hamnar mellan hennes ben) eller fegade för att jag var rädd att göra det ^^  En gång som skenet bedrar på ett positivt sätt alltså! :)
Som sagt så blev det bara kür idag, 3 gånger! Lite trött blir man allt :p Dock var det bara cp-upphoppet följt av ett block (blocket med Eira) som gick finemang! :) Älska voltige!

Vad man dock inte älskar är fysiklabbrapporter - vem håller med? (man bör väl istället fråga vem som inte håller med..). Nej, för inte förrens nu är jag hemma (ensam hemma :D) och har duschat och ätit, så nu ska jag börja på min fysiklabb! :U Sen måste man skriva några veckors träningsdagbok också... jösses maria!

Nu hör jag att kaffekokaren har tystnat (hmm...) och som vanligt så är det my que.

Förhäxad-feber

Så har man avslutat säkert det 10e avsnittet för dagen, and I like it! (Särskilt säsong 6 som jag knarkat idag - där är ju Drew Fuller med :D)
Nu blir det lite kvällsfixande och sen nanning i ett varmt rum! lovely... Ska försöka leta upp adressen till the manor också, till mitt och chloes future project ;D
Natti natti.


Sun-day (not) och free-day!

Söndag
Vaknade i en kall husvagn med Jénny och sen tog vi tåget tiiidigt. Träning som väntade för mig- en ganska bra träning faktiskt. Grunden gick väldigt bra, tränaren strödde beröm, sa att jag aldrig svingat så bra förut, och när jag hoppat av hästen: "Bra Martina. Vad har hänt med dig??".  Sånt är kul att höra! :D Kürpasset gick dock lite sämre, dels eftersom att Ramati gick och ökade hela tiden :( och dels för att jag inte gjort 3mannakür på riktigt sen december i princip, och igår skulle jag göra 3 nästan helt nya block på raken (i galopp dessutom, när jag gjort dom typ 1-2 gånger i skritt :p). Shit vad det tog musten ur en! :P  Överlag gick det ändå ganska bra, om man bortser från det första blocket (där jag stod på knä baklänges) eftersom min överkropp flög framåt (eller ja, bakåt - mot hästens bakdel) varje gång matti ökade :(  De andra 2 blocken gick väl ändå bra, även om man vart helt död efteråt! :D

Vidare till donken för att inhandla en cesarsallad (visst är dom goda, men egentligen köper jag bara sallad för att brödet man får till är så sjukt gott haha xD) och sen till ÖRS för att lina Merlin. Jävla häst säger jag bara! :P Gick jättefint i början i rätt varv, sen bytade jag till fel varv där han inte ville gå alls. Tillbaka i det rätta varvet ville han inte gå där heller. Dumma tramsehäst ;(  och hela ansvaret ligger på mig, bara för att dom som egentligen skulle göra det inte orkar 8-)  Nåja, jag ska göra en voltigehäst utav honom.

Måndag
Vaknade upp med träningsvärk i både ben och axlar- inte så konstigt haha xD  Vaknade vid halv 10 och låg i sängen och degade en stund till en Friends-dokumentär. Lätt det bästa tv-programet efter Förhäxad :)  Ja, om ni inte har räknat ut det redan är det studiedag idag! :D En studiedag som har gått åt till att unpack, sortera och vika tvätt. Skitkul med andra ord -.-  men nu har jag äntligen börjat få iordning på rummet iallafall.

Nu borde jag väl egentligen sätta igång med min träningsdagbok och fysiklabb men nej, jag ska ha myskväll ikväll! Massa förhäxad-segande i sängen med laptopen - perfa! Visst innebär detta att jag får börja med fysiken typ 23.30 imorgon, men det får man ta! (Jag har härligt nog (ironi) hästen denna veckan, vilket innebär att jag får åka direkt från skolan till träningen i princip. Julia kommer nog inte heller på träningen, så jag får bussa eller tåga hem, och sen blir det käk o dusch o sen lär klockan nog vara runt halv 12 :U yes!)

Nä, nu blir det som sagt förhäxad :D See ya.


Äntligen har jag fått en kusin!!

Ja, så då måste jag ju berätta om i lördags! :D
- Först var det jobb. - väldigt snabb och duktig var jag! :D När det bara var sopandet i stallgången kvar satte jag på Natalie på högsta volym i mobilen (med hörlurar givetvis). Och inte går det ju att lyssna till Natalie utan att dansa, så det gjorde jag - med sopkvast och allt. På grund av den höga volymen hör jag dock inte när min chef anländer bakom mig. Hahah, pinsamt värre xD  "Så trevligt att se en sådan arbetsglädje" . haha visst, if you say so..

- Träääening. Inte mycket att säga. Kür, kür och mer kür (ingen häst). Massa cool och pampig musik testade vi till olika block! :D

- Släktkalas.  Tänk att jag faktiskt kallar det för släktkalas, trots att jag fortfarande är osäker på vem som är vem, vem som heter vad, vem som är gift med vem, vem som är vems barn osv... Nåja, inte är det lätt att gå från: mamma, pappa, 2 systrar, mormor och Fredrik till mamma, 2 systrar, peter, martin, cecilia, padde, bente, annika, jens, kim, per, kerstin, maggan, bengt, frida, klara, albin - (det var nog alla xD). Alltid är det någon man lyckas förväxla.. nåja, jag lär mig.  Trots min sena ankomst (20 min) efter träningen var jag ändå inte sist - padde skulle ju också komma ;) Trevligt kalas iallafall - med kaffe! :)

- Vidare ganska så hastigt och lustigt till centralen, för att ta tåget till Billeberga (eller som sofie  sa till Ola "BILLEBARJA"). Mötte upp kusinvitamin (!) på tåget (mer känd som Jénny) i Teckomatorp. Det blev en trevlig kväll med tacos, glass&chokladsås och godis till melodifestivalen med Jénny och sofie då, flumemma och annpanna (samt historier om staffan hoho ^^). om mello kan jag bara säga: SKRÄLL!  Bevisföremål 5 om att svenska folket är puckade 8---)  MÅNS skulle ju lätt vunnit!! (sen älskar jag ju även Emilias låt, men det är ingen mello-låt på samma sätt) Gah, så nära det var - stackars måns! :(  Nej, istället skickar vi en jävla operasångerska till Moskva!! För vi skämde ju inte ut oss tillräckligt när vi skickade några halvnakna, långhåriga, svettiga transor eller en botoxberoende ödla till Eurovision?
Hursomhelst lyckades jag och jénny svälja besvikelsen till sist och gå och nanna i vår oerhört mysiga dubbelsäng (som man dock frös gumpen av sig i under natten) i vår ände av husvagnen. Sofie, emma och anna fick inte sova hos oss :U

Sådärja, min lördagsstory! :D Söndagen kommer i nästa inlägg (hoho, känner verkligen hur ni jublar :D)
Ni är då för gulliga....

Veckans klipp



Får bli detta denna veckan! :D Sjukt knäpp verkar han vara i denna videon... och det är han också! Jävla skön kille dock! :D

Martina ischt dock sjukt trött nu (eller ja, var jag för några timmar sen också - en fredag...). Pinsamt ffs. Så nu blir de alltså till o kolla klart Lets Dance (ifall jag pallar vänta till omröstningen..). Blir nog sista inlägget också innan söndag. Imorgon och på söndag ser nämligen ut som så:

Lördag
- Jobba, 07.30 - 10.30
- Sköta Poison, 10.30 - 11.00
- Åka till träning 11.00 - 12.00
- Träna 12.00 - 14.00
- Fíxpix + buss till Peter, 14.00 - 15.00
- Kalas för Kristina (ja, igen..) 15.00 - 16.45
- Tåg till Sofie (BILLEBARJA!), 17.20 - 18-isch
- Chillande med mello och därefter översovning i husvagn (:D) med Sofaj, Jénnsan, Flumemma & Turkland

Söndag
- Åka från Billeberga (observera tiden:), 08.00 - 11.00   (-.-!)
- Träna, 11.00 - 13.30
- Lina lag 2 (Merlin & Jacques), 14.00 - 16.30
- Hemma & bloggar ;) ~ 17.30

Hoppas ni överlever! :)




Där får ni en väldigt fräsig bild på mig & Nic att avnjuta också. Natti natti ;)

Oprah-inspiration!

Ja, nu har jag kollat på Oprah igen. Shit vad hon inspirerar till att skriva lite vettigare blogginlägg än bara "hej, idag har jag varit...". Dagens Operah-avsnitt handlade nämligen om skönhetsideal och hur man tappert försöker förverkliga de. But don't worry- jag ska inte upprepa all blaska man kan läsa i tidningar om det. Oprah gick nämligen längre än så - hon gjorde ett reportage om skönhetsideal från alla kontinenter (därav det intressanta).
Det visade sig nämligen att idealen världen över skiljer sig markant. Vad som är fint och anses rätt i det ena landet, är en skam och negativt utmärkande i ett annat.
Det är ingen nyhet att size zero är idealet för vår del. USA är väl landet som startade size zero-hysterin, men trenden har ju givetvis spridit sig till Europa. Att vara smal är vackert och är man inte smal, ska man se till att bli det - oavsett pris. Vi kan ju alla läsa dagligen om det oändligt stora utbud av bantningspiller och diverse dieter (som nästan alla går ut på att utesluta så mycket som möjligt av nödvändiga näringsämnen). Att många av dessa är skadliga för hälsan är något som många inte bryr sig om. Så pass viktig är yttre skönhet för många av oss.
 Representanter från andra delar av världen berättade om deras totalt omvända ideal. Tex. berättades det om de ganska outvecklade u-länderna i Afrika. Att vara smal var inte alls attraktivt där - tvärtom. En mullig kvinna anses mycket vackrare i folks ögon, både män och kvinnors. För att uppnå detta är det vanligt att mammor tvångsmatar deras döttrar (även om det inte längre är tillåtet) med couscous och fet kamelmjölk. När de tillslut spyr, tvingas de äta ännu mer. Även om detta på kort sikt kanske är bättre för hälsan än självsvält, är det naturligtvis också farligt i det långa loppet. En sådan övervikt, som är trendigt där, leder ju i många fall till försämrat hjärta, diabetes osv.

Att skönhetsideal finns överallt är alltså ett faktum. Att folk oroar sig över sitt utseende i välbärgade länder som våra (där de flesta människor inte behöver oroa sig över föda, boende eller andra nödvändigheter) är föga förvånande. Vad som chockade mig var att invånarna i fattiga u-länder (som i perioder får kämpa för överlevnad) också gör det.
Att inget land definierade skönhet som någonting som kommer inifrån (jag vet att det låter som en klyscha, men dock är det ju faktiskt sant) - utan enbart efter yttre egenskaper - är ju skrämmande.
Och det konstigaste av allt (och det mest ologiska) är ju att idealen är precis det omvända mot våra förutsättningar: invånare i ett välbärgat land som lätt kan få tag i mat, ska inte göra detta - för hon ska bli smal. Medan en invånare i ett fattigt land (som kan ha svårt att få tag i mat, både pga klimat, marknad och ekonomi) ska äta massor av mat, för att bli tjock och därmed leva upp till deras skönhetsideal.
För det ska ju aldrig vara lätt eller hur? Skönhetsideal ska kanske vara så svåruppnåeliga som möjligt? Det är kanske det som är grejen?

Slutresultat!

Den hära nu-måste-jag-få-saker-gjort-så-jag-inte-behöver-erkänna-en-dålig-självdisciplin-i-bloggen-pressen funkade haha ;)  har inte såå himla mycket att stryka, trots att jag varit aktiv hela kvällen dock :( men lite har jag fått gjort iaf:
- Biologilabben, till 90% klar :)  (och det tar tid att skriva en labb!)
- Träningsdagbok, v. 3-6
- Psykologiuppgift 1

Nu ska jag lägga mig och kolla Scrubs, för sen ska man upp halv 6 imorgon (trots att man inte börjar förrens 10 -.-) eftersom att siz fyller år, så då ska vi upp och sjunga! Efter det ska jag göra mitt yttersta för att börja med kläderna då, och inte gå och lägga mig igen (tvivlar dock på att jag lär klara det, men försöka går ju).
Natti natti.


SNÖÖÖ!

Ja, nu har det återigen kommit vacker snö till vår vackra stad! :)
Liite småbuttert, eftersom att jag precis bestämt mig för att börja cykla till skolan. En stark sol som sken in genom mitt fönster imorse övertygade mig om att våren var nära - när jag skulle cykla hem började små blöta flingor falla från himlen. Men inte klagar jag, jag tycka om snö! :D (dock blir det nog den gamla hederliga bussen imorgonbitti om vädert fortsätter på samma bana). Att cykla i snö gör jag bara inte!

Så, med detta snöoväder (massa snö + massa bussar både dit o hem + bushen = inte bra), min trötthet, allt jevla pluggande och mitt stökiga rum, blir det alltså ingen träning för mig idag =(
Istället ska jag från och med nu, vara SUPEREFFEKTIV (annars blir jag arg på mig själv för att jag missade en träning i onödan!). För att tvinga mig själv att vara det, ska jag redovisa allt jag gjort senare ikväll. Det jag har att välja mellan är:

- 3 labbrapporter (varför är lärarna alltid de som har sämst planering?? Först har vi i princip inga labbrapporter att lämna in alls på ett bra tag, sen kommer alla på samtidigt att "hejsan hoppsan, kurserna avslutas om några månader- nu måste dom lämna in labbrapporter!  - Vilket gör att vi nu har 1 labbrapport i biologi, 1 i kemi och 1 i fysik att lämna in. Sjuuukt snällt..
- 2 psykologiuppgifter (att psykologi med den läraren är en monster-kurs är ju ingen nyhet..)
- Förbereda religionsdebatt
- Träningsdagbok (7 veckor... - jag är SÄMST!)
- Projektarbete (oj, vad jag har att skriva...)
- Lägga in kläder (och sortera)
- Kolla upp högskolor/universitet på internetsidor jag fått av syo
- Kolla upp/sök bostad i Lund (sidor av syo)
- Skriva CV + personligt brev (?)



Stall i mitt hjärta!

Då har man varit i stallet och hälsat på pållarna då! :D Åkte dit för att hämta lite lön, såhär lagom till Elysée, kristinas och mormors födelsedagar osv :)  Efter cykelturen dit mötte man några härliga stallungar som sprang runt med en sprayflaska i handen. Nostalgi på hög nivå det där - vilka tider det var! :'D När man kunde åka direkt till stallet från skolan och vara där heeela dagen och kvällen, utan att egentligen göra någonting alls där. Såfort det blir vår/sommar och jag får liite mindre att göra ska jag bli en sån där stallunge igen!

Nu blir de fixpix och sen är det snart dax att åka till Elysée! See ya.


Som en morgon ska vara!

Tidig, Ola-musik och en kopp allt för starkt kaffe. Najs!

Jag gillar onsdagar! För det första är det en ganska rolig dag i skolan:
- Historia (tråk)
- Matte (kul)
- Svenska (visserligen redovisning idag men ändå chill)
- Biologi (kuul)

och för det andra är det ju vilodag! :U Visst älskar man voltige, men vilodagarna är guld ibland! ^^
Denna vilodagskväll kommer spenderas lite extra exklusivt på Elysée med tjajorna. Blir nog ett varv inom ÖRS också innan. Myspys! :)

Nu blire dax för småpix och sen skola.
Ha en pulig onsdag allihopa! Det ska jag ha ;)

Mer voltige!

Hejsan allihopa everybody!
Nu blev jag glaad :D Varför? Jo, kom nyss hem från träningen och skulle låsa upp dörren. Sjutillhållar-låset låst. Varför, undrade jag någon sekund. Sen kom jag på det - mamma och Kristina är hos peter ikväll/inatt (mammas särbo), så jag ska vara själv. Vad tycker vi om det? Puuulet! :)

Idag har också varit ganska puligt :) En lång skoldag dock (8-16 -.-) men biologilabb på slutet - jag gillar biologilabb! :D Särskilt när Bertil kommer in i salen, preciis när jag härmar Pacman med en gurka för Louise, haha. Men så är vi ju lite busiga också - de visste han ju om haha xD

Hemma hann man i princip bara byta om, sen var det dags att gå ut o köra :D Gick faktiskt väldigt bra idag- tom krypkörningen satt idag ^^ (dock är de för jevla tråkigt att krypa fram i 0,01 km/h :p). Körde tom om en annan övningskörare idag, jävla dålig var han.  (mohaha :D)

En lite smålullig träning sen, på Regent som gick lite sådär idag. Massa idioten och sådant också, nu när Pernilla (min ena tränare) är frisk igen. Hej, andnöd! xD  En liten nyhet dock : ingen mer gymnastik på sofielund på lördagar, numera ersatt med bock/styrketräning på Bökeberg... Inte bra eftersom:
1. Gymnastikträningarna är oftast ganska så roliga! Särskilt när Edvin (gymnastiktränaren) är där, eller när vi har trampolin.
2. Det finns inget som är så jobbigt som ett fyspass i en gymnastiksal med alla redskap och utrustning som finns där. Efter 2 timmar där inne kunde man knappt gå nerför trappan, så död var man. Härlig känsla de där!
3. Nu blir de ytterligare en träningsdag i bushen. Dels blir de ytterligare 80 kr per vecka, men framförallt ännu mera tid! Nu lär man vara uppbokad iallafall mellan 13.30-17.45 varje lördag...
Där rök de mysiga, varma vår-skötningarna utomhus med Poison.

Men men- mer voltige!

.

Nä minsann och dar, det blir inget städande här inte - jag ska gå och lägga mig! Kan man inte komma härifrån på ett fysiskt plan får man väl iallafall göra det på ett mentalt -.-  Jag ska önska mig typ 50 tuber narkos i studentpresent, för tillfällen som dessa.
Nä, att sticka ut och resa till hösten är nog inget för mig. Att få en egen lägenhet är viktigast av allt.

En dag som alla andra..

men gud så effektiv den har varit :)
* Skola, givetvis
* Gjort de sista uträkningarna på fysiklabben, även påbörjad på dator :D
* Gjort matteläxan (gud vad vi gillar att 80% av läxan består av MVG-uppgifter... 8-))
* Tränat
* Chillat ^^  (måste ju hinna med det också - chillevecka som det ändå är)

Strax blire käk o sen ska jag mova mig ner på golvet och börja fixa med kläderna (dax för dom att komma in i garderober nu).. Blöööh :(
Träningsdagbok ska även påbörjas! Till den 19 mars ska jag ha skrivit mellan vecka 3 o 11. Hurra !

Äh, visst är de effektiva dagarna fantastiska?

Internationella kvinnodagen!

Måste ju nämna att det faktiskt är den Internationella kvinnodagen idag!
Cool dag det där.. Vad ska man med karlar till egentligen?? Nä, dom klarar man sig finfint utan- det såg vi ju senast igår -.- ! Inget att sörja för det inte...



Häst-söndag (as always)

Söndagkväll här - gud vad jag älskar dom! :D Tänkte dock inte skriva om dopet igår nu, gör de när jag har bilder till :) (Elina skickar imorgon). 

Därför börjar vi med efter dopet. Helena kom och hämtade mig och så åkte vi och köpte pizza på Åkarps pizzeria och sen hem till henne (hälsade på min käre bock!! <3). Blev lite käk och disneydags och sen mello :D fattar dock inte hur dom Snälla snälla kom vidare.... och hon dära grekiska? WHOT? Visst att låten kanske var bra, om man fattat grekiska! Vad en grekisk låt gör i Svenska Melodifestivalen kommer jag aldrig förstå!  Men men, svenska folket i samband med röstning har ju länge varit ett mysterium för mig..
En mysig kväll/natt (^^) med svenssons blev det iallafall! :)

Ingen träning för mig idag, så vi åkte inte iväg förrens vid 12 (och sov till halv 11) = pulet!  Hem till morfar Lennart först för o Helena skulle fixa lite papper, o sen vidare till ÖRS. 
Baguette gick till Lag 4 för första gången idag, och han gick hur fint som helst- både i skritt och galopp! Nu är han en fullfjädrad voltigehäst och jag är så himla stolt :D:D
Medan Ebba får avnjuta vår färdiga produktion, har jag fått ta tag i nästa projekt - Merlin! Lite nervös var jag allt idag - har bara linat honom 1 gång innan, då med coaching av Lina (min linförare). Säga vad man vill om henne ibland, men hon är en fruktansvärt bra linförare- idag skulle jag va själv. Även om hon alltså sa i torsdags att "hon var övertygad om att jag skulle klara det utmärkt", var det ändå lite småläskigt :p  
Men det gick ju bra det med haha! :D Bara ett brall-utbrott idag (där man får styra in honom i väggen för att få stopp på honom) ^^.  Annars gick han ganska så avslappnat va ^^  Bara det där att han inte vill gå i högervarvet på volten.. (pratade med ordföranden sen dock, som sa att hon skulle prata med hästansvariga på ÖRS, för att fråga om jag inte kan få rida fram honom på söndagarna, dels för att han ska lugna ner sig lite och dels för att kunna jobba honom i högervarvet :) kuuuul :D)

Så var det med det! :U Nu är klockan snart ääntligen halv 9 och parlamentet-tid! Sen blir de ju Beck klockan 9 också :D härleeeet.

Dop-dag!

SÅ, nu e jag här hos siz och Leo. Har fixat håret (lockat och nån skum sido-uppsättning) och sminkat oss och allt är fäärdet :u nu ska bara leju-jävel äta ^^ Sen bär det av till kyrkan :)  och guess what? Jag är icke nervös, fastän jag ska läsa dikt :U coooligt (Y)

Eftersom att siz har en mobilslabb (och jag inte hittar min) kommer nu lite bilder från veckan innan de e dags att sticka :D :



Full House- spelning på Kirre!


Sånt här uppvaknande fick jag i um.. onsdags?




En trött naturklass?



Totalt onödig bild! :D



Puuulet xD



Tuva gillade Ståltantens semle-bjudning! :D


Veckans klipp!

Måste bara ta o lägga in Veckans klipp också såklart!! Denna fredag blir det detta:





Det är få klipp som gör mig så härligt glad som detta! :)  Hope you feel the same!

John Blund, come to me!

God afton kära läsare!
Ja, idag har varit en dag i full gång!!

- Skola.   Ståltanten bjöd på semlor på historialektionen vilket nog fick henne lite mindre hatad (iallafall av mig - jag är lättköpt :u). Dock förklarade hon sedan att anledningen till detta var att det sägs att Gustav den 3djes pappa dog av att han åt för många semlor... Hmm, kanske inte var så snällt, trots allt..

- Stan.   Ja, det blev ett himla rännande där idag. Började med fika med Annorna, Tuva och Filippa vid halv 1 inne på Waynes - och där satt vi ända tills vi fick meddelandet om att LOUISE KLARADE UPPKÖRNINGEN vid halv 4. Hurra hurra hurra! :D  Vidare efteråt till Nilson, köpte dopskor (tyvärr hittar jag ingen bild på internet, så får fota dom imorgon själv). Vidare till HM och köpte klämmor, samt apoteket och köpte ny pulig handkräm (eftersom att min förra tagit slut) Oo)

Susanne.   Ja, vidare hem till den bruttan för o hämta en kofta jag ska låna imorgon :) Även liten minipromenad hann vi med. Kvalitetstid verkligen..

- Hem.  en ytterst kort stund, sen vidare in till stan för...:

- Bio.   Män som hatar kvinnor, med Tuva & sillkompis. Sjuukt läskig film men jävligt bra. Mesigast var ju dock jag och anna som satt under min jacka och klämde varandras händer till handsvett haha xD Kuligt var det iallafall, slutet var heeelt perfekt :'D (kan ju inte skriva hur, ifall någon ska se den.. det var iallafall det ultimata slutet och en verklig twist!). Se den!

Nu är man till sist hemma, lite smått uppjagad får jag väl erkänna. Lite småläskigt att sova här själv i lägenheten efter en sån film... (det första jag gjorde var tex att dra undan duschdraperiet från badkaret.. - louise och tuva vet nog varför ^^).
Nu får det dock bli sängen - en lång dopdag imorgon! Även om jag inte ska va hos Elina förrens 10 imorgon (vi ska klä på oss, sminka oss och fixa håret tillsammans) - och hon bor en minut ifrån mig - ska man ändå upp halv 8. Innan jag beger mig till henne ska det nämligen peelas, filas, målas, rakas, smörjas, inpackas - ja det är massa som ska göras! Leo lär väl aldrig förlåta mig om jag ser dålig ut på hans dop.

Så nu ska jag:
1) Kontrollera ännu en gång att ytterdörren är låst.
2) Försöka leta upp sladden till cd-spelaren någonstans i röran. Har en känsla av att Olas balladlåtar kommer få mig att somna som en stock - trots den extremt läskiga filmen.
(på tal om Ola är detta en stor dag - Louise sjöng med i Natalie och gillade att den kom på radion!! oj oj oj...)

NATTI!

Bra-dag!

En härlig torsdag har vi här :)  Började med över 9 timmars pulig sömn :D Endast en lektion (fysiklabb) i skolan, som visserligen var ganska jobbig men ändå ganska rolig (vi gjorde mätningar och beräknade jordens magnitism, spännande va?;))  Därefter runt i stan, lite besvikelse över att båda (!) silvriga pumpsen på Bianco var slut :(:( Så nu ståre mellan ett par mindre high heels från Nilson och ett par kilklack från Bianco (vita båda två). Jäkligt svårt detta alltså..
Vidare sedan, och då hittade jag även en vit kuvertväska till lördag som jag köpte :)  Vidare till träningen och gud, vad jag var pigg och taggad :D inte alls som helvetesträningen i tisdags :U Nu är klockan halv 12, och efter träningen har jag dessutom hunnit göra historieläxan och blondat håret lite :u  blev ganska bra faktiskt, lite nytt liv i de hela ;D
Ja, se vad man pallar med av lite sömn... icke bra detta! (Om någon frågar mig imorgon kommer jag blåneka till någon effekt överhuvudtaget).
Nu blir sängen o kolla Scrubs sen nanna! :)
Natti folket

Natti pule-kompisar!

Hoho, klockan är 11 o nu ska jag nanna 8)  Biologilabben är typ klar och imorgon börjar man inte förrens halv 11 :D  dock en enoormt opulig fysiklabb då (jag hatar fysiklabbar -.- dock bara typ 5 st kvar i hela mitt liv nu! :D). Och sen slutar jag efter den vid 12 - så inte ska man klaga inte :D

Nä, då blire istället för lektioner, stan och leta dopskor *panik*. Och sen träning på kvällen. Puuuulet.

Nu var det alltså sängen (observera att jag & Louise går och lägger oss SAMTIDIGT idag! det är nog fan första gången detta året..) :D  natti natti!


Blandedag!

Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.  Tacka gudarna för det!

Nä, det är tur man har sina hoomiez som alltid kan muntra upp en - lite creepy det där snart :o  Tuvve, Marre, Carre, Lusse, Perre, Fille & två stycken Anne.  Och så äre ferrelörrekirre... ja, ja.. :u :D

Ett matte E-prov idag förresten, som gick sämre än sämst! (N) Får väl leva på MVG (?) på biologiprovet istället :u (24/28 bör väl va MVG?) Aja, puligt är det iallafall! :)

Efter skolan har det bara varit CHILL till nu, så jeeevla skönt. Ska ta och skriva min biologiplanering nu, sen om en halvtimme äre Martina-tid (Greys!) och så ska vi gå o lägga oss tidigt ikväll :u

Trrrrääening!

Halloj. Blir ett litet snabbisinlägg här va- bussen till träningen går om 25 minuter.
Hemma från skolan blev det till att hämta ut min klänning (den lila ni vet?) som jag ska ha på dopet på lördag. Lite orolig vart jag allt (man vet ju inte säkert hur det är med storlekar när man beställer hem via internet - kan ju vara litegranna +-). Som tur var så satt den som en smäck! :D Lagom tajt och lagom lång :) Puuulet.. Nu är det bara skorna också..

Så nä, mycket mer innan träningen har man inte hunnit (provade den ju givetvis ett tag). Strax (eller jag, om 2 timmar 8-)) blire alltså träning och sen ännu mera matteplugg. Hörs ikväll!




Skåne runt, on my way to practice!


T

Haha var tvungen att göra denna :D


HUR ROLIGT LIV HAR DU?

 Du har skrattat så mycket att du ramlat (x)
 Du har varit full (x)
 Du har färgat hela ditt hår (x)
 Du har busringt (x)
 Du har ridit på en kamel ( )
 Du har hoppat/ramlat/blivit ner puttad i en sjö med kläderna på (x) 
 Du har klappat en kossa (x)
 Du har varit uppe hela natten (x)
 Du har badat naken (x)     antagligen när jag var liten :p
 Du har minst en piercing (x)
 Du har/haft en bästis (x)
 Du har tältat med dina kompisar ( )
 Du har ätit upp hela smeten till en kaka (x)
 Du har åkt det mesta på Liseberg (x)
 Du har kommit in på ett ställe med för hög åldersgräns (x)
 Du har badat i svarta havet ( )
 Du har åkt motorbåt (x)
 Du har drivit med folk på internet (x)
 Du har gjort en MSN äldre än vad du är ( )
 Du har skämt ut dej ordentligt (x)
 Du har haft matkrig (x)
 Du har kramat en främling (x)
 Du har gått på en järnväg (x)
 Du har råkat berätta någon annans hemlighet ( )
 Du har suttit vid datan mer än tolv timmar i sträck ( )
 Du har lyssnat på musik en hel natt (x)
 Du har köpt ett par försmå byxor bara för att dom var snygga ( )
 Du har varit uppe på ett tak (x)
 Du har varit utanför Europa ( )
 Du har suttit vid datan en hel natt (x)        labbrapport... 8-D
 Du har flygit flygplan ( )
 Du har druckit minst 2 liter läsk på en dag (x)


Totalt: 23
0-10 : Du har problem, vart sitter du och trycker hela dagarna?
11-17: Du har verkar inte ett sånt roligt liv, men visst.. det kanske duger
18-25: Du verkar ha ett roligt, men inte ett alltför crazy liv.
26-33: Du har ett roligt liv, som kanske blir lite för bra ibland!!

Där fick ni, alla ni som säger att jag är lättroad! (rut)


We like math! (naaat)

Hallooj.
Vet inte varför jag inte kommit med ett inlägg tidigare - har haft datorn framme hela dagen i princip (musikkälla!). Har väl inte haft nåt vettigt att skriva (inte för att jag har de nu heller men nu har jag tröttnat på matten for real xD).

Jo, för här sitter jag med matte E-plugg, kul kul. Nä, men kunde vatt värre- imorse var en morgon man inte ville stiga upp. Det tog mycket kraft att resa mig (inte pga sömnbrist utan mer motivationsbrist). Mötet hos syo på morgonen piggade ju inte heller upp humöret direkt - alla mina framtidsplaner raserades! Tur att man har en plan B också... 8--)

Något som däremot piggade upp humöret var puleklassen och pulefikan med lousy och sillkompis efter skolan. Även det faktum att pule-Tuva och pule-Filippa kommer tillbaka imorgon gör en även lite extra driven! :D Nu har de varit i Barcelona och slappat några dagar (och ja, sen har dom ju iofs sprungit ett maraton på 42 km också ;)). Duktiga är dom! :)

Nu ska jag avverka ännu ett samtal till Portugal (blivit några såna den senaste tiden). Men, har man sagt A får man säga B, särskilt till C :)



Missmissmiss!

Trött på det mesta.

Tror ni någon märker om man sover sig igenom hela nästa vecka?

Häst-dag

Tjoho.
Äntligen lite chilligt!

Kort om helgen:
Igår blev det årsmöte i en lokal bakom centralen, det blev både pokal med texten "Bragd 2008" och rosor, duktiga vi är ;D. Vidare till centralen med annica för o få lide maud i kaggen, o sen åkte min gode väninna louise in till staden och mötte upp mig så jag slapp gå där och drälla själv. Vidare till Mässingshornet och Kirseberg och lite härligt chillande på puben där med trevligt folk och schysst musik :) (tor är numera tredje man på kö att möta mig när S.O.S kommer ut på nästa singstar-skiva :D)
När man tillsist åkte hem halv 2, hann jag preciiis krypa in under täcket vid halv 3, innan leo (som skulle sova över hos oss inatt) började skrika. Yes! Nästa andning kom vid 5-snåret. Härligt att bara sova 3 timmar (i 2 tidsintervall) innan det är dags att stiga upp kl 6!

Jobb redan klockan 7 imorse alltså (skjut mig). Och så ännu mera hästar (ni vet hur de brukar se ut vid detta laget :p). Träningen var ovanligt rolig, dock vart jag jäävligt trött - helt tossigt :p  Vidare tillbaka till ÖRS igen för att börja med Merlin - vilket energiknippe! Lite läskigt att lina honom, det var som om man bara väntade på bomben att detonera :p Men det gick över förväntan :) Jacques sen, inget att säga där - jacques är jacques (bäst! :)). Baguette sen (och detta var spännande)! Nu är han praktiskt taget en voltigehäst! :) Jag och ebba var uppe och gjorde allt i skritt, sprang in till honom i både trav och galopp och en del i galopp. Han går dessutom hur lungt och avslappnat som helst på volten nu - i alla gångarter. Riktigt härligt att se! :)
Hemma (hör och häpna) klockan 6! 11 timmars hästar... -.-   YES, vad man är trött.. och vad ska Martina göra nu?
svar: plugga matte!

RSS 2.0